A mers la salon să-și facă manichiura și a plecat cu virusul HPV

Grace Garcia a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 1 cauzat de virusul HPV după ce o tăietură pe deget, pe care și-a făcut-o în timpul unei manichiuri, nu s-a vindecat normal.

O femeie din California a povestit cum a dezvoltat o formă rară de cancer la unghii, cauzată de virusul papiloma uman (HPV), în urma unei manichiuri la un salon.

În noiembrie 2021, Grace Garcia, în vârstă de 50 de ani, a vizitat un nou salon deoarece locul unde mergea de obicei era plin și nu-și mai putea face programare.

În timpul manichiurii, tehnicianul de unghii i-a crestat cuticula degetului inelar drept.

„M-a tăiat, iar tăietura nu a fost doar o tăietură obișnuită a cuticulei. M-a tăiat adânc, iar asta a fost una dintre primele dăți când mi s-a întâmplat asta. Îmi fac (unghiile) de ani și ani și ani de zile. Am fost supărată”, a declarat Grace Garcia pentru Today.com, scrie People.

garcia-graceSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Mama a trei copii a declarat pentru publicație că nu își amintește dacă tehnicianul a folosit ustensile noi, dar rana nu s-a vindecat nici după trei zile. În lunile care au urmat, femeia a făcut numeroase vizite la medici, dintre care una s-a soldat cu o rețetă pentru un antibiotic care nu a fost de ajutor, înainte ca ginecologul ei să o trimită la un dermatolog în aprilie 2022.

Răspunsul ei a venit după ce l-a consultat pe Dr. Teo Soleymani, dermatolog la UCLA Health, care a pus în cele din urmă diagnosticul de cancer de piele.

„Avea carcinom cu celule scuamoase. Al ei a fost cauzat de HPV cu risc ridicat”, a declarat Soleymani pentru Fox 11 Los Angeles.

În ciuda lunilor de frustrare, eforturile femeii au dus la diagnosticarea ei în stadiul 1, ceea ce a permis o intervenție timpurie. Soleymani a efectuat o operație Mohs, același tip de operație la care a fost supusă recent Prima Doamnă Jill Biden, și a găsit margini clare în jurul degetului ei, astfel încât nu a fost necesar niciun alt tratament.

Soleymani spune că situația ei nu este neobișnuită.

„În mod interesant, aproape fiecare cancer de piele cu care m-am confruntat și care a implicat degetele sau unghiile… a fost asociat cu HPV cu risc ridicat. Acest lucru este alarmant – și este la pacienții mai tineri”, a spus Soleymani.

Dar, spune el, vaccinul împotriva HPV previne dezvoltarea exact a acestui tip de cancer. Acum, Garcia îi îndeamnă și pe alții să se ocupe de propria sănătate.

„Am luptat până la capăt din prima zi, pentru că știam că ceva nu este în regulă”, a spus ea.

Foto: TikTok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri