A doua emisiune pe care o va prezenta Virgil Ianțu la TVR 1. Când începe: „Castingul e unul dintre cele mai importante elemente”

Virgil Ianțu, care prezintă emisiunea „Câștigă România', la TVR 1, va avea a doua emisiune pe același post de televiziune. Este vorba despre show-ul „Copiii spun', care trece din online, de pe Youtube, pe micul ecran.

Cu o mină sobră, cu aerul că discută de la egal cu interlocutorii săi, Virgil Ianţu ştie să exploateze gingăşia şi naturaleţea preşcolarilor care se aşază pe scaunul invitatului emisiunii „Copiii spun'. Ce rezultă este un dialog spumos, uneori prea serios, deseori foarte amuzant, însă întotdeauna autentic. Cunoscut internauţilor de mai bine de doi ani, programul se difuzează, din 1 aprilie, nu doar pe YouTube, ci şi pe micul ecran. Cu ediţii în premieră „Copiii spun', Virgil Ianţu ne aşteptă, alături de micii săi invitaţi, în fiecare sâmbătă, de la 16.30, la TVR 1.

Virgil Ianțu, primele declarații despre emisiunea „Copiii spun'

Din culisele emisiunii în care copiii sunt personajul principal, iar sinceritatea lor face sarea şi piperul fiecărei întâlniri, ne dă câteva informaţii chiar Virgil Ianţu, gazda şi autorul proiectului.

„Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune. Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar, dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă', explică vedeta.

virgil-iantu-tvr-1-emisiune-copiii-spun-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Pentru cei care îşi doresc ca micuţii lor să participe la „Copiii spun', dar nu ştiu dacă li s-ar potrivi ipostaza de intervievaţi în emisiune, Virgil Ianţu oferă câteva lămuriri despre profilul candidaţilor: „Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul cheie. Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate'.

Cine poate participa la „Copiii spun'

Ca în orice dialog cu un preşcolar, subiectele pot devia foarte rapid, astfel că de la mâncarea preferată se poate ajunge în câteva secunde la discuţii profunde. De altfel, Virgil Ianţu recunoaşte că rareori reuşeşte să menţină direcţia stabilită la preselecţii, pe care o păstrează ca pe un ghidaj doar, tocmai pentru că cei mici sunt diferiţi de la un minut la altul, ca să nu mai vorbim de perioade de câteva săptămâni care pot trece de la momentul castingului până la înregistrarea emisiunii.

Cu siguranţă, însă, telespectatorii vor petrece alături de ei o jumătate de oră reconfortantă şi cu folos sâmbăta, la „Copiii spun'. „Îşi pot reaminti să spună adevărul, pe care noi, adulţii, îl folosim tot mai rar – sau deloc', este sugestia moderatorului. La rândul său, Virgil Ianţu admite că a avut de învăţat de la invitaţii lui: „Să ascult. Asta m-a ajutat şi în calitatea de părinte. Le mulţumesc pentru acest lucru', spune el. 

Acelaşi sfat îl poate oferi şi părinţilor şi educatorilor, în urma experienţei câştigate: „Răbdare şi ascultare. Ca să putem să îi înţelegem pe cei mici, care trăiesc în cu totul alte timpuri decât cele în care am crescut noi, trebuie să le învăţăm limbajul. Ca să îl învăţăm şi să nu fim anacronici, trebuie să îi ascultăm, să ne adaptăm şi să avem răbdare şi înţelegere. Doar aşa vom avea şi noi parte de ele', subliniază Virgil Ianţu.

Neascultându-ne copiii, nu vom reuşi niciodată să-i înţelegem. E… la mintea copiilor! Una dintre replicile primite de gazda emisiunii o exprimă mai clar decât ar putea-o face orice adult: „Părinţii nu înteleg că o prostie este un lucru bun nereuşit'.

Ce se întâmplă în prima ediție „Copiii spun'

În primul episod, îl cunoaştem pe Octavian, viitor vatman de locomotivă. Sau metrou. Sau tramvai. Pasionat de transportul în comun din capitală, micuţul recită fără greșeală toate stațiile de pe direcția Pipera-Berceni şi ascultă, pe repeat, piesa „Trenul galben fără cai', a Angelei Similea! La rubrica „Regula de bun simț', Anastasia ne reamintește că orice decizie importantă în viață trebuie luată după o noapte de somn. Iar „Întrebarea zilei' este Cum au aflat părinții tăi că vor deveni părinți? Cea mai delicioasă analiză la „Fashion Police' vine de la David și Horațiu, puși față în față cu un mare… hamburger – rochia aleasă de Katy Perry. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete