9 mituri despre îngrijirea părului

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pentru a avea un păr sănătos și frumos este nevoie de o îngrijire constantă a acestuia și este foarte important ca anumite reguli să fie respectate. Specialiștii ne recomandă să fim atenți la trucurile de frumusețe și să știm să facem diferența între mit și realitate.

Odată cu trecerea timpului, în societate s-au răspândit tot felul de idei, iar oamenii au ajuns să le considere niște reguli importante pentru menținera sănătății părului. Chiar dacă sunt puse în aplicare de foarte multe persoane, acestea nu sunt tocmai sfaturi de urmat, ci doar niște mituri pe care hairstylistii încearcă să le demonteze, potrivit brightside.me.

9 mituri despre îngrijirea părului

1. Cu cât îți tunzi părul mai des, cu atât va crește mai repede

Faptul că îți tunzi părul nu are nicio legătură cu creșterea acestuia. Rădăcina este cea care influențează creșterea părului și nu vârfurile, motiv pentru care nu e nevoie să îți tunzi părul în mod frecvent pentru a grăbi creșterea acestuia.

2. E mai bine să îți usuci părul natural

Un alt mit este legat de uscătorul de păr. Multe persoane consideră că acesta distruge firul de păr și că indicat ar fi ca după duș, părul să fie uscat în mod natural. Dacă folosești uscătorul la o temperatură rezonabilă, acesta nu îți va afecta firul de păr, ci va face ca el să își păstreze cheratina.

3. Părul se obișnuiește cu un anumit șampon

Părul nu are memorie și nu are capacitatea de a se obișnui cu diverse produse de îngrijire. Diferențele pe care le observi în momentul în care schimbi șamponul apar din alte cauze.

4. Scalpul uscat duce la apariția mătreții

Această afirmație este greșită în totalitate. Nu scalpul uscat duce la apariția mătreții, ci cel gras. Dacă mătreața îți cauzează probleme, renunță să îți mai aplici ulei de îngrijire pe păr.

5. Vârfurile despicate pot fi tratate

Nu, vârfurile despicate nu pot fi tratate. Odată ce s-au rupt, ele trebuie tunse. Este adevărat că aspectul lor poate fi îmbunătățit cu ajutorul produselor de îngrijire, dar pentru a scăpa de ele, cel mai bine este să le tunzi din când în când.

6. Perierea excesivă a părului va face ca acesta să fie mai sănătos

Atunci când îți periezi părul excesiv, sebumul se împrăștie pe toată suprafața firului de păr, ceea ce va face ca acesta să se murdărească mult mai repede.

7. Produsele de îngrijire vor îngroșa firul de păr

Grosimea părului este dictată de factorii genetici, iar produsele de îngrijire nu îți pot îngroșa firul de păr, ci doar îl vor ajuta să aibă mai mult volum.

8. Cu cât îți speli părul mai des, cu atât el devine mai uleios

Cantitatea de sebum de la nivelul scalpului este influențată tot genetic. Astfel, faptul că îți speli părul mai des sau mai rar nu va influența rapiditatea cu care acesta de murdărește.

9. Spălatul cu apă rece ajută la netezirea firului de păr

Un păr mătăsos nu are legătură cu temperatura apei pe care o folosim pentru a-l spăla, motiv pentru care apa rece nu ajută la netezirea firului de păr.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

În ce loc de pe corp uită oamenii să aplice crema cu factor de protecție solară?

Masca de față cu struguri albi, trucul de frumusețe care îți întinerește tenul

Porți cărare? Ai putea face mătreață de la soare! Hairstylistul Cristi Pascu îți explică de ce!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete