Are 81 de ani, dar are la fel de multă energie ca în tinerețe! Fotografii de colecție cu Stela Popescu

Stela PopescuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 12

Când rostești numele Stela Popescu, parcă nu mai este nevoie de niciun comentariu. Probabil că nu există vreun român care să nu fi auzit de această mare actriță care a ajuns la onorabila vârstă de 81 de ani. 

Stela Popescu a interpretat numeroase roluri de-a lungul timpului în teatru, în filme, dar și în televiziune. De asemenea, a realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Actrița s-a născut pe data de 21 decembrie 1935, într-o familie de învățători modești din Slobozia. Prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Pe atunci, în anul 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În anul 1953, a susținut examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki. Însă renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

De aici a urmat o carieră înfloritoare în lumea teatrului și a filmului, iar Stela Popescu s-a bucurat de un succes enorm. A făcut furori în teatrul de comedie și a jucat în peste 25 de filme, cum ar fi „Nea Mărin miliardar' (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre' (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine' (1988), etc.

Stela Popescu a ținut mereu pasul cu vremurile 

Actrița are o vastă carieră și în televiziune. Stela Popescu a cochetat cu televiziunea de la înființare până în prezent, a continuat să joace în piese de teatru și emisiuni de divertisment, iar vârsta înaintată nu a fost un impediment pentru ea. A reușit să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. Televiziunea publică TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele' (2006) și „Stela și Arșinel' (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.

Stela Popescu a fost dintotdeauna plină de energie

În urmă cu 4 ani, actrița a acordat un interviu pentru libertatea.ro, în care a mărturisit care sunt micile ei secrete care o ajută să fie mereu în formă. Stela Popescu a mărturisit că nu face sport și nici nu ține diete, însă are câteva obiceiuri alimenatare surprinzătoare. Artista a mărturisit de ce este mai tot timpul plină de energie.

„Aşa mi-e soiul. Mai obosesc eu, mai lenevesc câte o zi, dar constat după aceea că sunt mult mai proastă dacă lenevesc (râde). Aşa că e mai bine să stau în priză tot timpul. Nu fac sport, am făcut în tinereţe. Nici vitamine nu iau, beau o ţuică din când în când, mănânc o dărabă de slănină câteodată şi meniul' ăsta îmi dă energie. Cred că vitalitatea asta se moşteneşte. Şi mama era aşa. M-a ţinut din vârful biciului, cum se spune, nu m-a lăsat să mă irosesc.

Ea era învăţătoare, avea o anumită educaţie, nu m-a lăsat să lenevesc, nu a vrut să mă lase să mă prostesc. Eram singure, refugiate, nu era uşor pentru o mamă pe vremea aceea să îşi crească singură copilul. Eu eram o băieţoaică, mama îmi făcea păpuşi din cârpe, iar eu mergeam pe maidan să joc fotbal cu ele. Nu mă interesau pe mine păpuşile ei. Până pe la 16 ani am fost o băieţoaică,' a povestit Stela Popescu, pentru sursa citată.

Pentru a vedea imagini de colecție cu Stela Popescu din tinerețe, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook, libertatea.ro, unica.md

Mihaela Tudor

Citește și:

Zvonurile au spus că divorțează, dar ei încă sunt fericiți! Cât de frumoasă este soția lui Octavian Strunilă

Îi este alături de 20 ani lui Mihai Bobonete! Uite cât este de frumoasă soția actorului

A avut un succes nebun în anii 80! Cum arată acum celebrul cântăreț Ricky Dandel

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete