7 idei creative de motivare non-financiară prin care pot fi recompensați angajații

Pe lângă un salariu competitiv și corect, studiile arată că angajații sunt deseori mai motivați la locul de muncă de recompense non-financiare. Și asta e valabil fie că e vorba despre locuri de muncă în Brăila, Sibiu sau Constanța. Un program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală sau un birou de design sunt doar câteva moduri prin care poți crește eficientă și loialitatea angajaților tăi.

Pentru un business de succes, încearcă să oferi cel puțin unul dintre lucrurile de mai jos:

1. Autonomie

Studiile au arătat că autonomia este un lucru esențial pentru creșterea succesului la locul de muncă. Că manager, este important să faci diferența între a spune oamenilor cum să-și facă treaba și a seta, în schimb, direcții strategice, deadline-uri, referințe care să le permită să aleagă singuri cum își vor duce la bun sfârșit sarcinile.

De asemenea, dacă ai nevoie să organizezi o întâlnire cu angajații în fiecare săptămâna, atunci ar fi de preferat să îi lași pe ei să aleagă subiectul întâlnirii sau cel puțin să se ocupe de organizare.

2. Feedback constructiv

E important că angajații să știe că munca lor are valoare în cadrul companiei și, mai mult, poate face o diferența la un nivel mai mare. Ia în considerare și faptul că munca pe care ei o fac trebuie să se alinieze cu valorile lor.

Oferă întotdeauna feedback constructiv și trasează direcții și planuri personalizate de dezvoltare pentru a ajunge la lucrurile enumerate mai sus.

3. Experiențe

Printre experiențele pe care le poți oferi angajaților sunt camerele de relaxare și joacă în cadrul biroului, teambuilding-uri aventuroase, ieșiri după program sau chiar vouchere de vacanță,

Fie că e vorba de un weekend prelungit sau de o luna sabatică, angajatul se va întoarce cu siguranță la muncă mai relaxat și mai motivat după o vacanță.

4. Oportunitate pentru dezvoltare personală

Traninguri, cursuri de dezvoltare personală sau chiar abonamente la sala de sport ori piscină sunt câteva dintre lucrurile care fac angajatul să simtă că nu stagnează și că lucrează la îmbunătățirea propriei persoane.

Mai ales pentru cei din generația millennials, creșterea personală se situează că importantă pe același loc, dacă nu mai sus, ca recompensele financiare.

5. Flexibilitate

Fie că e vorba de posibilitatea de a lucra de acasă sau de orele de lucru, flexibilitatea la locul de muncă îi ajută pe angajați să păstreze un echilibru bun între viața profesională și cea privată, reducând astfel stresul la locul de muncă și încurajând productivitatea și starea de bine.

Un studiu recent spune că peste 80% dintre angajații care sunt părinți consideră că flexibilitatea la locul de muncă este cea mai importantă, chiar înaintea salariului.

6. Siguranță și stabilitate

E important că angajații să simtă că sunt apreciați și că au stabilitate și siguranță la job, fie că aceste lucruri se traduc în bonusuri financiare, în bonuri de masă sau decontarea transportului până la locul de muncă, de asigurări medicale sau chiar sprijin moral în caz de probleme de sănătate sau familiale.

Aceste două lucruri îmbunătățesc nivelul de trăi al oamenilor și vor crește cu siguranță și loialitatea și respectul angajaților.

7. Un birou verde

Din ce în ce mai mult angajații au început să conștientizeze faptul că petrecerea timpului într-un spațiu neaerisit, cu lumina neadecvată, gălăgios sau stresant le poate afecta sănătatea pe termen lung.

Prin urmare, includerea unor elemente de design biofilic pentru realizarea unui spațiu de muncă cât mai verde și mai natural este unul dintre lucrurile importante, care pot aduce satisfacție la locul de muncă.

Designul biofilic și lumina naturală reduc stresul, crescând creativitatea și satisfacția angajaților.

Printre cele mai populare lucrări de biodesign într-un spațiu de lucru sunt pereții vii, realizați în întregime din plante, mini grădini sau sere de interior și, în general, zone verzi ce folosesc sisteme ecologice, sisteme de purificare a apei și aerului.

Se spune că în următorii zece ani este de așteptat că oamenii să aibă la birou chiar propria lor grădina, unde să crească legume sau flori.

Oamenii tind să fie mai motivați dacă ceea ce fac la locul de muncă le stârnește interesul, le conferă un anumit statut și, nu în ultimul rând, dacă se simt apreciați și au posibilitatea de a crește personal și profesional.

Acestea sunt lucruri pe care o firma le poate oferi ușor și care afectează, la capătul zilei, nu doar starea angajaților, ci și performanțele de ansamblu ale companiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera