7 alimente care îți ajută părul să crească

Un păr lung, bogat și sănătos este visul fiecărei femei, iar acesta se poate transforma în realitate doar introducând în dieta zilnică 7 alimente, care ajută părul să crească.

Pentru a se bucura de un păr lung și strălucitor, femeile apelează la diferite măști, șampoane sau tratamente care să întărească firul de păr și să împiedice căderea acestuia. Cu toate acestea, nutriționiștii sunt de părere că pentru a obține cele mai bune rezultate este nevoie să acționăm din interior. Astfel, alimentele pe care le consumăm ajută accelerarea procesului de creștere și oferă părului substanțele de care are nevoie pentru a avea un aspect sănătos. Uite care sunt cele 7 alimente care îți ajută părul să crească, potrivit brightside.me.

1. Somonul

Somonul este bogat în Omega 3, un acid gras care are rolul de a întări firul de păr și de a-l ajuta să crească mai repede. Mai mult, fiind bogat în vitamina B12 și fier, acesta oferă părului un aspect aparte și îl ajută să fie mult mai sănătos.

2. Stridiile

Stridiile sunt bogate în zinc, ceea ce ajută părul să crească mai repede și să aibă mai multă strălucire. O stridie pe zi ne oferă necesarul de zinc de care avem nevoie. Totuși, acestea sunt considerate ca făcând parte din categoria delicateselor, motiv pentru care puține persoane au posibilitatea de a le consuma zilnic. Astfel, ele pot fi înlocuite cu  tărâțele, carnea de vită sau carnea de porc, alimente bogate în zinc.

3. Puiul

Puiul este bogat în proteine animale, iar acestea sunt cele care stimulează producția de keratină, substanță care intră în alcătuirea părului.

4. Ouă

Ouăle conțin necesarul de elemente de care părul are nevoie pentru a crește sănătos.  Biotina este un element pe care îl regăsim în compoziția ouălelor și care împiedică ruperea și căderea părului.

5. Migdalele

Migdalele sunt bogate în vitamina E. Vitamina E stimulează creșterea părului și ajută firul de păr să fie mai rezistent.

6. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt foarte importante pentru sănătate și au efecte benefice asupra părului. Aceste semințe sunt bogate în vitamina B1, B2, B3, și B4 care ajută părul să crească, dar și în vitaminele B5 și B6 care asigură sănătatea scalpului.

7. Lintea

Lintea este o sursă importantă de fier, acesta fiind elementul de bază care ajută părul să crească.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Părul holografic, noua tendință în materie de hairstyling

Părul drept, recomandarea stiliștilor pentru acest sezon

Trucul care va transforma total modul în care arată părul tău. Până acum te-ai spălat pe cap greșit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete