6 moduri în care corpul îți cere vitamina D

Vitamina D este foarte importantă pentru organismul tău, pentru că are atât de multe beneficii: oase puternice, stare de spirit mai bună, piele strălucitoare, păr și unghii rezistente și ajută chiar și în curele de slăbire. Iată cum poți știi dacă ai carență de această vitamină minunată:

vitamina-d

Ești foarte irascibilă

Nu mai da vina doar pe sindromul premenstrual atunci când ești irascibilă și te supără cam… orice. Trebuie să știi că un nivel scăzut de vitamina D în organism afectează și nivelul de serotonină – substanța ce are rol de neurotransmițător și care este responsabilă de starea ta de spirit. Dacă ai carență de vitamina D, nivelul de serotonină scade și tu devii foarte irascibilă.

Ești somnoroasă

Un studiu efectuat în urmă cu doi ani a arătat că nivelul scăzut de vitamina D din corp este legat de starea de oboseală și somn pe care o simți în timpul zilei. Așadar și acesta poate fi un semn că ai prea puțină vitamina D în corp – în cazul în care nu există probleme de sănătate care au aceste simptome.

Tensiune ridicată

Vitamina D joacă un rol important când vine vorba de sănătatea inimii, pentru că reglează tensiunea. Așa că dacă știi că există probleme cu tensiunea ridicată și în ultima vreme le resimți, atunci ai nevoie de D.

Ești mai sensibilă la dureri

Fiecare om are un prag al durerii: unii oameni rezistă mai bine, alții cer un tratament de cum apare o durere de cap. Dar și o sensibilitate exagerată la durere este un semn că nivelul de vitamina D din corpul tău e scăzut.

Depresie

Nu te simți doar obosită din cauza carenței de vitamina D, ci și starea ta de spirit devine neplăcută. Mai multe cercetări diferite au demonstrat că femeile care se confruntă cu stările depresive au un nivel scăzut de vitamina D.

Rezistență redusă

Tot carența de vitamina D te poate face să te simți sleită de puteri în timpul antrenamentului de aerobic. Oboseala musculară și capacitatea redusă de a rezista în timpul exercițiilor fizice sunt un alt semn că ai nevoie de această vitamină.

Vezi lista cu alimente bogate in vitamina D!

Foto femeie la soare Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news