55 de ani de la disparitia compozitorului George Enescu

Acestei personalitati deja legendare, de la disparitia careia se implinesc 55 de ani, Radio Romania Muzical ii dedica in 4 mai o emisiune speciala. Pe parcursul a 4 ore (17-21), se vor derula nu numai opusurile care au marcat creatia lui George Enescu, ci si marturii ce vor sa creioneze portretul lui Enescu, asa cum a fost si cum este vazut astazi de contemporanii nostri.

In acest sens, Radio Romania Muzical aduce la lumina din Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Romane insasi vocea lui Enescu in dialog cu Bernard Gavoty, un celebru interviu ce a devenit si o apreciata carte, dar si alte marturii ale unor mari personalitati ce-l evoca pe Enescu – Yehudi Menuhin, Nadia Boulanger, Zoltan Kodaly, Mihail Jora, George Georgescu.

Este de interesant de urmarit si care este perceptia muzicienilor si publicului contemporani asupra lui George Enescu, de aceea, in emisiunea speciala „Enescu-55” vor fi inserate si interviuri cu interpreti romani care si-au facut un act de credinta din promovarea muzicii enesciene: Sherban Lupu, Remus Azoitei, Luiza Borac, membrii Cvartetului Enescu, dar si cu interpreti straini, precum Lawrence Foster, Ivry Gitlis, Uto Ughi.

Ce mai stiu romanii de pe strada despre George Enescu vom afla dintr-un sondaj realizat de Radio Romania Muzical, cele mai interesante sau neasteptate reactii putand fi de asemenea ascultate in aceasta emisiune speciala.

Pentru cei carora timpul nu le permite sa asculte emisiunea „Enescu-55” chiar in timpul difuzarii ei, Radio Romania Muzical aduce o solutie alternativa: emisiunea va fi arhivata online la adresa www.romania-muzical.ro.

Pe site-ul Radio Romania Muzical, vizitatorii sunt asteptati si cu alte surprize legate de momentul comemorativ Enescu: aici ei pot gasi doua filme in care directorul Muzeului Enescu de la Bucuresti si custodele casei Enescu de la Sinaia prezinta locurile in care a trait si a creat cel mai important compozitor roman.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri