5 trucuri utile pentru a curăța casa mai repede și mai eficient

Majoritatea femeilor sunt suficient de ocupate încercând să găsească un echilibru între viața de familie și carierele lor încât nu mai au timp să se ocupe și de treburile casnice. De cele mai multe ori avem timp doar să dăm rapid cu aspiratorul și să ștergem praful la suprafață, în puținele ore libere care ne rămân la final de săptămână sau după o zi aglomerată la serviciu. 

Nu ar trebui să fim obligate să alegem între o casă curată și mai mult timp liber pentru noi însele și cei dragi, dar pe de altă parte nici nu vrem să amânăm prea mult curățenia săptămânală. Dacă nu îți permiți să angajezi pe cineva care să te ajute să menții casa în ordine, dar nici nu vrei să renunți la timpul tău de relaxare, iată câteva trucuri care te pot ajuta să fii mai eficientă și să termini mai repede curățenia:

Setează-ți cronometrul pentru fiecare încăpere în parte

Dacă ți se întâmplă adeseori să simți că nu te poți organiza foarte bine să faci curat, o soluție este să îți aloci un anumit timp pentru fiecare încăpere în parte și să încerci să rămâi în grafic. De multe ori, când facem curat, se întâmplă să punem lucruri la locul lor doar ca să începem apoi să ordonăm camera în care am ajuns, iar la final ne dăm seama că am pierdut foarte mult timp făcând lucruri care nici nu erau în planul inițial. Dacă îți setezi un cronometru, nu numai că te vei mișca mai eficient, dar chiar dacă nu vei termina la timp, tot vei simți că ai făcut mari progrese. 

Curăță podelele în doi timpi și trei mișcări

Pentru multe femei, să aspire podelele, apoi să umple găleata cu apă pentru mop, să curețe capului mopului, să șteargă podeaua, să arunce apa, să curețe găleata este o corvoadă care nu numai că le ocupă foarte mult timp, dar necesită și un efort mai mare. Mai ales dacă ai covoare în casă poate fi foarte dificil să faci trecerea de la o suprafață la alta, fără să fii nevoită să muți colțurile covoarelor sau să schimbi capetele aspiratorului.

În aceste condiții, s-ar putea să îți fie util un aspirator cu functie de spalare pentru toate suprafetele, fără fir, astfel încât să cureți podelele în doi timpi și trei mișcări, cu minimum de efort. După cum vezi, cu ajutorul lui poți curăța rapid și eficient atât gresia și parchetul, cât și covoarele, economisind timp și energie. 

Curăță întâi cele mai aglomerate încăperi

De obicei, cel mai mult timp îți ocupă încăperile în care ne petrecem timpul liber. Bucătăria, baia și livingul sunt cel mai dificil de curățat, iar dacă începi cu ele te vei asigura că acele camere în care îți petreci de regulă timpul sunt ordonate și curate. Folosește un coș gol de rufe sau o cutie mare pentru a strânge toate lucrurile care nu își au locul în încăperea respectivă.

Astfel nu vei mai fi nevoită să faci drumuri dintr-o parte în alta a casei și te vei mișca mult mai rapid. De asemenea, ai grijă să ai la îndemână o pungă sau un sac de gunoi în care să arunci imediat toate lucrurile de care nu mai ai nevoie, ambalaje sau gunoaie. 

Începe întotdeauna să cureți de sus în jos

O regulă simplă, dar de care mulți nu țin cont este aceea de a începe întotdeauna să faci curat din partea superioară a încăperii. Acest lucru înseamnă că poți începe prin a șterge praful de pe rafturi, televizor și dulapuri, de a ordona hainele din dulap și de a strânge toate lucrurile lăsate la întâmplare prin casă. Abia la final poți da cu aspiratorul și cu mopul.

Dacă începi cu podeaua, tot praful sau firimiturile pe care le vei curăța de pe rafturi, mese sau dulap vor ajunge înapoi pe podea și vei fi nevoită să o iei de la capăt. 

Cere ajutor

Dacă nu locuiești singură, atunci nu există niciun motiv pentru care ceilalți membri ai familiei să nu contribuie la curățenie. Cei mici pot primi sarcini mai ușoare, precum cea de a-și strânge, ordona și organiza jucăriile, în timp ce partenerul de viață te poate ajuta cu preluarea unora dintre sarcinile mai dificile. Sau vă puteți împărți în mod egal încăperile din casă, astfel încât să terminați cât mai repede cu toată curățenia. 

Material realizat cu sprijinul philips.ro

Sursa foto: rawpixel.com from Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa