5 trasaturi care fac din femei un negociator excelent

Femeia negociator
Voi expune 5 trasaturi care fac din femei un negociator redutabil.

1. Construirea de relatii

Din punct de vedere genetic femeile pun mai mult pret pe oameni, in timp ce barbatii pun mai mult pret pe obiective sau procese. Femeile se pricep mult mai bine sa construiasca relatii, spre deosebire de barbati care nu au aceasta abilitate. O femeie stie sa lege relatii asa cum niciun barbat nu poate! Poate ajunge la lucruri personale extrem de rapid, spre deosebire de barbati care merg focusat catre a obtine un pret mai bun de exemplu.

O femeie vrea sa cunoasca amanunte despre persoana pe care o are in fata, asculta activ si se implica, spre deosebire de barbat pentru care a asculta face parte dintr-un proces si de cele mai multe ori este simulat. Asadar, construieste relatii, vei avea de castigat mai mult decat iti imaginezi.

2. Dezvoltarea de alternative

O negociere este diferita de o vanzare prin aceea ca in negociere sunt abordate multe alte aspecte in afara de pret. Se aduc in discutie credibilitatea partenerilor, acorduri posibile, livrare, termen de plata, discounturi, accesorii si noi oportunitati. Barbatii au o capacitate extraordinara de a se focusa, spre deosebire de femei care au o capacitate extraordinara de a dezvolta.

Cand o femeie merge la negociere cu scopul de a obtine un anumit acord, este posibil chiar sa nu vina cu acordul pentru ca in cadrul discutiei au fost identificate trei oportunitati pretioase, pe care un barbat nu le-ar fi descoperit niciodata!

3. Integrare si confort

Inca din cele mai vechi timpuri, barbatul era preocupat de a invinge si a cuceri. Femeia in schimb, are alta abilitate si anume acceea de a integra. Intr-o negociere femeia va fi orientata mult mai mult catre abordari castig – castig, spre deosebire de barbati care de cele mai multe ori nu rezista tentatiei de a iesi doar ei in castig si partenerul lor in pierdere.

Valoarea pe termen lung a fiecarei strategii, poate fi intuita foarte usor. Atat in lumea afacerilor cat si in viata personala strategiile castig – castig aduc mai multe beneficii decat v-ati putea imagina. Asadar, doamnelor, sunteti pe calea cea buna si faceti exact ceea ce trebuie.

Barbatii, in general, vor sa-si lase amprenta asupra mediului, sa lase o mostenire sa faca lucruri marete cu care sa se mandreasca. Nu-i nimic rau in acest lucru. Uitandu-ne, insa, la femei, acestea au in general scopul de a face o lume mai buna, o lume in care este loc pentru fiecare individ, fie barbat, fie femeie. Femeile au puterea extraordinara de a vedea dincolo de interese. Ele vad mai degraba oamenii!

O femeie va umaniza o situatie aducand in discutie oamenii si problemele acestora spre deosebire de barbati care vad mai usor rapoarte si statistici. Lumea poate fi un loc mai bun si doamnele se pricep sa puna in practica aceasta cauza.

4. Detaliile cheie

Barbatii se mandresc ca au o vedere de ansamblu net superioara femeilor. Pana la un anumit punct asa este, mergand, insa, putin mai departe intr-o negociere, fiecare detaliu conteaza. Femeile au abilitatea extraordinara de a vedea detalii care scapa celor mai multi barbati. Barbatii vor spune ca aceste detalii sunt irelevante… pentru ca de fapt nu le vad.

Abilitatea femeilor nu se opreste la detalii ci merge mai departe si anume: la contextul precis in care se discuta. Femeile vor face conexiuni deosebite legate de context, spre deosebire de barbati care vor prefera sa generalizeze si sa aiba o viziune de ansamblu. In negocieri, contextul joaca un rol cheie, nicio situatie nu este identica cu alta, la fel cum niciun om nu este identic cu altul.

Doamnele vor avea abilitatea de a personaliza negocierea, de a vedea detalii si de a obtine cele mai bune rezultate.

5. Rezonanta maxima

Acesta este un aspect mai delicat si mi-e greu sa o spun fara sa supar barbatii, care ar putea vedea mai degraba un semnal de alarma. Barbatii cad in capacane mai usor decat femeile. Daca ei vin cu un scop precis, partenerul de negociere le va servi cu o mana exact ce-si doresc insa cu mana cealalta le va lua mai mult decat si-ar putea imagina.

Doamnele sunt mult mai sceptice, ele asteapta acel semnal numit rezonanta maxima. Nu vor pune un pret mare pe anumite lucruri considerate importante in negociere. Ele vor pune accent pe toate detaliile si numai cand toate detaliile puse cap la cap vor fi armonioase atunci ele vor avea sentimentul de reozonanta maxima si vor incheia tranzactia.

Doamnele vor fi in cautarea acestei rezonante si multi barbati nu vor intelege cum doamnele se blocheaza la detalii minore. Ele nu se blocheaza stimati domni, ele doar sunt in cautarea unei armonii, iar fiecare lucru conteaza. Daca pentru barbati unele lucruri conteaza mai mult decat altele, pentru doamne conteaza toate detaliile in egala masura!

Retine: In viata nu primesti ceea ce meriti ci ceea ce negociezi!

Scris de Marian RUJOIU,
Specialist Negociere, Extreme Training
www.traininguri.ro
www.marian-rujoiu.ro

Vezi si  Doar tu aduci banii in casa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera