5 sfaturi pentru îngrijirea pielii la 40 de ani

Odată cu trecerea timpului, pielea noastră se schimbă – apar riduri fine, apar pete pigmentare, pielea devine mai uscată și își pierde elasticitatea și luminozitatea. De aceea are nevoie de o îngrijire specială. Iată 5 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii la 40 de ani:

piele-40-ani-ingrijire

foto femeie la 40 de ani via Shutterstock

Să ai tenul mereu curat

Este important să îți păstrezi pielea cât mai curată, dar să nu uiți să o și hidratezi zilnic. Totuși, dacă este recomandată curățenia, evită spălarea și exfolierea excesive, pentru că irită pielea.

Hidratează pielea cu produse destinate vârstei

La 40 de ani pielea are nevoie de altfel de îngrijire: trebuie să folosești creme cu ingrediente anti-aging, pe bază de retinol, vitamina C și coenzima Q10 ori colagen. Fii atentă și la ingrediente – alcoolul nu trebuie să se regăsească în listă!

Nu uita de crema pentru conturul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai delicată și de aceea este primul loc unde apar ridurile. Trebuie hidratată în permanență, curățată cu produse delicate, iar crema pentru contur trebuie aleasă cu multă grijă, pentru a ameliora ridurile.

Odihnește-te cât mai mult

Ca pielea ta să arate bine trebuie să te odihnești – iar acest sfat este valabil pentru toate vârstele, nu doar peste 40 de ani. Nu degeaba se numește somnul de frumusețe!

Ai grijă de piele când te expui la soare

Expunerea la soare joacă un rol important în procesul de îmbătrânire a pielii și de aceea este foarte important să folosești creme solare, cu factor de protecție, de fiecare dată când te expui la soare, chiar și când este vorba de câteva minute.
Despre campanie

Campania 'Frumusețea la 40 de ani' este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu. În 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete și o expoziție.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete