5 motive pentru care ar trebui să îți amenajezi un living „open space”
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2019/05/5-motive-pentru-care-ar-trebui-să-îți-amenajezi-un-living-„open-space”.jpg)
Pe măsură ce bucătăria a început să împrumute din funcțiile livingului, iar livingul s-a transformat în mai mult decât o cameră în care ne petrecem timpul liber, îmbinarea acestor două încăperi a venit oarecum firesc. Nu numai economia de spațiu îi convinge pe proprietarii de apartamente să deschidă livingurile din locuințele lor, dar și avantajele pe care le poate aduce unirea a două spații cu funcționalități similare.
Amenajarea unui living open space dă oricărei locuințe un aspect mult mai aerisit și spațios, sporind funcționalitatea, dar și confortul. Fie că vorbim despre familii, fie de persoane care locuiesc singure, oricine poate beneficia de pe urma amenajării unui living open space.
Mai multă luminozitate
Designul de tip open space este perfect pentru locuințele în care nu toate încăperile beneficiază de prea multă lumină naturală. În cazul în care dispui de o bucătărie micuță, îngustă și întunecoasă, renunțarea la peretele dintre aceasta și living va deschide spațiul, îl va umple de lumină și îi va conferi un aer mult mai primitor.
Economia de spațiu într-un apartament mic
Nu putem vorbi despre avantajele livingului open space fără a menționa poate cel mai mare beneficiu al său: economia de spațiu, evidentă mai ales în cazul apartamentelor micuțe sau al garsonierelor. Amenajarea unui living open space într-un apartament asigură trecerea naturală dintr-o încăpere în alta, bucătăria funcționând ca o prelungire a livingului. Segmentarea și separarea acestor spații se face, de regulă, prin amplasarea mobilierului. Un colțar spațios și confortabil este cea mai bună soluție prin care să delimitezi simplu și elegant zonele, fără a face rabat în pivința laturii estetice a designului.
Crearea unui spațiu multifuncțional
Atunci când îți inviți prietenii la cină sau când supraveghezi copiii în timp ce gătești, un living open space este mult mai practic și funcțional. Nu mai ești nevoită să faci naveta dintr-o cameră în alta și să încerci să faci mâncare și să întreții atmosfera în același timp. Din punctul de vedere al socializării, livingul open space încurajează conversațiile și atmosfera intimă, fiind ideal pentru momentele în care nu vrei să pierzi distracția. În plus, spațiul multifuncțional îi va mulțumi pe toți membrii familiei: cei mici își vor putea face temele împreună cu tine, în timp ce le gătești prânzul, iar tatăl nu va mai rata fazele-cheie ale meciului pentru că a fugit în bucătărie să își prepare o gustare.
Menținerea unui design unic
Amenajarea unui living open space este mult mai ușoară decât găsirea unui design coerent pentru două încăperi diferite. Piesele de mobilier se îmbină mai ușor între ele, schema de culori este mai simplu de respectat, iar rezultatul final este un design cu continuitate și fluiditate. Indiferent că vrei să pui în aplicare planul open space într-o casă mare, care nu duce lipsă de spațiu, sau într-un apartament, acest model de amenajare a acestor încăperi îți oferă mai multă flexibilitate în design, dar în același timp te ajută să respecți regulile care țin de amenajarea cu stil a locuinței.
Eliminarea sentimentului de izolare
Dacă obișnuiești să gătești aproape în fiecare seară, cel mai probabil această activitate îți rupe cel puțin una-două ore din timpul liber. În tot acest timp, restul familiei se bucură petrecându-și timpul împreună în living. Sentimentul de izolare care apare în asemenea situații poate fi eliminat prin dărâmarea, la propriu, a peretelui care vă separă. Astfel, toată familia se va afla la un loc, iar tu nu vei mai pierde momente importante alături de cei dragi.
Material realizat cu sprijinul mobiladmd.ro.
Sursa foto: Shutterstock