(P) 7 sfaturi pentru a economisi energie când folosești mașina de spălat

Emisiile de gaze cu efect de seră provin în mare parte din gospodării. Acestea formează amprenta personală de carbon. De aceea, modul în care reușim să reducem aceste emisii de gaze în locuința noastră contribuie major la reducerea impactului climatic și în același timp la reducerea facturilor la energie.

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai des folosite aparate electrocasnice. O mașină de spălat rufe este folosită de peste 200 de ori într-un an, așa că facturile de energie electrică vor fi influențate și de consumul acesteia.

Pentru a reduce cheltuielile la energie și în același timp pentru a reuși să scazi emisiile de gaze cu efect de seră din locuință trebuie să ai în vedere, în primul rând, respectarea unor standarde europene la achiziție, cel recomandat fiind A+++.

Iată mai jos 7 sfaturi pentru a economisi energie când folosești mașina de spălat:

Spală la temperaturi mai scăzute

Aceasta este o primă sugestie de urmat atunci când nu mai vrei ca factura de energie să vină atât de încărcată. Dacă vei spăla rufe doar la temperaturi ridicate, atunci mai mult ca sigur nu vei face altceva decât să consumi multă energie.

Însă, dacă speli rufe la circa 20-30 grade Celsius, vei reduce consumul de energie. Aceste temperaturi de spălare sunt potrivite pentru hainele care nu sunt foarte murdare și de aceea este bine să faci o selecție înainte.

Nu spăla decât atunci când strângi suficiente rufe

Nu folosi mașina de spălat decât atunci când ai reușit să strângi o cantitate suficientă de rufe. Încărcând-o pe jumătate, nu vei face altceva decât să consumi de două ori mai multă energie pentru o cantitate de haine care putea fi spălată într-o singură tranșă.

În plus, de multe ori nici măcar nu este nevoie să speli îmbrăcămintea după fiecare purtare, ci este suficient să o scoți la aer ca să o împrospătezi.

Ai grijă de mașina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe trebuie să fie bine întreținută pentru a-și păstra eficiența pe termen lung.

Evita supraîncărcarea cuvei, întrucât mașina de spălat s-ar putea deteriora în timp. În plus, o cantitate potrivită de rufe determină o spălare mai bună. Dacă va fi spațiu suficient în interior apa și detergentul vor circula mai ușor, iar procesul de spălare va fi mai eficient, mașina menținându-și performanțele.

Nu uita să golești buzunarele hainelor. Monedele metalice și alte obiecte dure ar putea deteriora aparatul electrocasnic.

Înlocuiește mașina de spălat veche cu una nouă

O astfel de decizie nu se reflectă doar asupra performanțelor mașinii de spălat rufe, ci și asupra cantității de energie pe care o consumi. O mașină de spălat rufe nouă înseamnă alinierea la standardele europene de protecție a mediului și de prevenire a consumului ridicat.

Oferta producătorilor se îmbogățește constant cu modele cu un consum scăzut și, pe măsură ce tehnologiile ecologice inovatoare devin mai accesibile, îți va fi mai ușor să găsești o mașină de spălat rufe la prețuri atractive.

Utilizează produse împotriva calcarului

Ai văzut cât de repede se depune calcarul pe bateriile de chiuvetă și pe faianța din baie? Imaginează-ți ce se întâmplă cu acele componente ale mașinii de spălat care se află frecvent în contact cu apa dură.

Calcarul care se depune pe rezistențe, tambur și furtunuri este foarte greu de înlăturat și afectează randamentul mașinii de spălat. Folosește regulat (o dată pe lună) un produs special ce împiedică depunerea calcarului și nu doar că vei prelungi durata de viață a mașinii de spălat, dar vei observa și o reducere a consumului de energie electrică.

Selectează programul potrivit

Dacă rufele nu sunt foarte murdare, ci au nevoie doar de puțină clătire sau de o spălare scurtă, nu folosi un ciclu de spălare lung. Cu cât vei spăla mai des rufele la astfel de programe, cu atât consumul de energie va fi mai mare.

Utilizarea greșită a mașinii de spălat rufe nu înseamnă doar haine decolorate, deși acesta poate fi un inconvenient major în multe cazuri, ci și facturi mai mari la energie și chiar deteriorarea rapidă a aparatului electrocasnic. Urmează sfaturile de mai sus și vei crește perioada de viață a mașinii tale de spălat automate, făcând în același timp economii importante la factura de energie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial