5 moduri prin care poți schimba fața casei tale doar prin lumină

Lumina este unul dintre elementele cheie care te vor ajuta să transformi o casă într-un adevărat cămin. Modul în care îți luminezi locuința te poate ajuta să fii mai productivă, să te odihnești mai bine, să te poți relaxa mai rapid și să te simți într-un mediu călduros și primitor. Fiecare cameră din locuință are totuși particularitățile sale, pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să renovezi sau să reamenajezi casa.

5 moduri prin care poți schimba fața casei tale doar prin lumină

  1. În living

Această zonă a casei este de obicei dedicată relaxării după o zi lungă de muncă, însă este și un spațiu de primire a oaspeților tăi. Când vorbim de living, cel mai important lucru care trebuie respectat este confortul tău și al celor din jur, iar un truc pentru a aduce mai multă căldură prin lumină, un accent ușor dramatic și potrivit pentru a da o atmosferă specială încăperii este un lampadar.

Livingul nu trebuie să aibă o sursă centrală de lumină, ci poate fi împărțit foarte ușor pe zone. Astfel, deasupra zonei în care obișnuiești să iei masa alături de cei dragi poți să montezi un candelabru elegant, centrat chiar deasupra tuturor. Restul camerei poate fi luminată general prin spoturi montate la extremități. În cazul acestora, intensitatea luminoasă poate fi reglată să scoată în evidență unele tablouri speciale sau obiecte personale la care ții foarte mult.

  1. Pe holuri și scările interioare

Prima impresie atunci când intri într-o locuință contează foarte mult, iar un truc prin care poți aduce în prim plan o casă luminoasă și primitoare încă din hol este un candelabru elegant, dar în ton cu mobilierul casei.

De asemenea, nu exclude aplicele de pe pereți poziționate strategic să scoată în evidență tablourile de pe pereți. Dacă ai scări interioare, pentru siguranță, dar și pentru un aspect plăcut, ar trebui să aplici lumini pentru fiecare treaptă în parte.

  1. În bucătărie

În această situație vorbim despre cea mai aglomerată și traversată parte din casă. Bucătăria trebuie să fie în același timp practică, dar și plăcută, iar lumina este foarte importantă. În locul unui punct central care să lumineze întreaga suprafață, folosește-te de lumini dedicate unor zone importante din bucătărie, precum deasupra blatului unde gătești sau a insulei unde servești micul dejun.

  1. În baie

Atunci când renovezi, baia este de obicei lăsată la urmă în privința luminii și beneficiază de cele mai mici investiții. Cum spațiul nu este foarte generos de obicei, un truc pentru a da impresia unei încăperi mai mari și mai luminoase este amplasarea unei oglinzi mari pe un perete și a unei surse de albe de lumină.

  1. În dormitor

Fiind vorba despre o cameră de odihnă, cea mai bună recomandare este aplicarea aplicelor care să lumineze suficient camera, păstrând însă o atmosferă caldă. De asemenea, folosește-te de jaluzele închise la culoare care să nu permită pe timpul nopții ca luminile de afară să intre în dormitor. În acest fel, dormitorul va deveni un spațiu mai odihnitor, în care te poți recupera după zilele lungi de muncă.

(P) Articol realizat în parteneriat cu www.doraly.ro

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Zastolskiy Victor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa