5 moduri prin care poți descoperi insula Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria, locul în care a poposit marele explorator Cristofor Columb, în prima sa călătorie spre America, este un loc binecuvântat cu peisaje luxuriante și temperaturi prietenoase pe toată perioada anului. Gran Canaria este a treia ca mărime din grupul insulelor Canare, poziționată între Tenerife și Fuerteventura, dar este singura dintre ele declarată în totalitate patrimoniu natural UNESCO.

Acest ținut plin de splendoare este perfect de vizitat în orice perioadă a anului, fie că iubești drumețiile, că îți dorești să te relaxezi la soare, ești pasionat de sporturi nautice ori că vrei să explorezi satele liniștite de pescari, Gran Canaria este cea mai bună alegere de vacanță.

Fă un tur al insulei

Cel mai bun mod prin care poți explora cele mai populare obiective turistice ale insulei, este într-un tur organizat cu autocarul. Începe incursiunea prin vizitarea Parcului Național Maspalomas, cu superbele dune aurii de nisip ce îți amintesc de deșertul Sahara.

Oprește-te pe cele mai populare dintre plajele insulei, precum Playa Canteras din Las Palmas, Playa del Ingles de lângă Maspalomas ori Playa Puerto Rico de lângă stațiunea-port Mogan. Iar apoi vizitează stațiunile pline de viață cu arhitectură tipic colonială.

Gran Canaria

Jeep-safari în Parcurile Naturale

Pe dunele de nisip Maspalomas, pe colinele ce-ți taie respirația la Roque Nublo ori într-o aventură spre Parcul Natural Inagua, un jeep-safari în Gran Canaria este întotdeauna bine venit, mai ales dacă ești dornic de aventuri. Escapada safari include plimbarea de câteva ore în zone cu teren accidentat dar poți opta și pentru o oprire în San Bartolomé de Tirajana, aflat în partea de sud-est a insulei.

Plimbare pe cămilă pe plajele aurii

La o plimbare pe cocoașa unei cămile îți vei da seama de ce Gran Canaria poartă denumirea de 'continentul în miniatură al Spaniei'. Peisajele constrastante și apropierea foarte mare de coasta de vest a Africii, face ca aceată insulă să aibă mai multe influențe africane decât europene.

Croazieră cu vaporul cu podea din sticlă

Dacă nu te pasionează scufundările cel mai bun mod prin care poți admira bogățiile subacvatice ale Ocenului Atlantic este într-o croazieră cu vaporul cu podea din sticlă. Poți alege o plimbare de jumătate de zi, spre partea de sud a insulei în zona Puerto Rico, cea mai vibrantă plajă, ori poți alege o excursie opțională ceva mai lungă spre insula Tenerife.

Participă la o seară tradițională

Cele mai multe dintre localurile din capitala Las Palmas organizează seri tematice cu o atmosferă combinată între tradițiile aborigenilor Guanche și cultura colonială, cu dansuri locale în costume colorate cu influențe africane, muzică specifică și bunătăți tradiționale. La fel de bine poți participa la petreceri locale în Barranco de Guayadeque, cea mai pitorească și tradițională zonă din Gran Canaria.

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Solana Apartamentos – tarife de la 505 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta