5 mituri despre epilarea IPL
Epilarea IPL este poate cea mai eficientă și cea mai blândă tehnică de epilare de lungă durată. Vestea bună este că se poate realiza acasă, fiind, din acest motiv, cea mai căutată metodă de epilare a momentului.
Tehnologia IPL inhibă creşterea părului prin aplicarea de pulsaţii de lumină foliculilor de păr.
Despre această tehnică s-au lansat, însă, tot felul de ipoteze eronate, multe doamne temându-se din acest motiv să scape de pilozitatea nedorită prin metoda IPL. Iată cele mai comune 5 mituri despre epilarea IPL
- Epilarea de lungă durată favorizează apariția cancerului de piele.
Nimic mai fals. Studiile efectuate de specialiști dovedesc faptul că nu există nicio legătură între epilarea de lungă durată cu IPL și apariția cancerului de piele. Impulsul luminos acţionează doar asupra firului de păr, neafectând în niciun fel pielea.
Și nu în ultimul rând, este bine de știut faptul că această tehnică a fost descoperită chiar de un medic în timpul tratării alunițelor cu laserul. Acesta a observat că, după o perioadă, în jurul zonei tratate nu mai creștea părul.
2. Epilarea de lungă durată este eficienă numai în cazul părului foarte deschis la culoare.
Lumina emisă de epilatoarele IPL este absorbită de pigmenții din firele de păr, așadar tratamentul este mult mai eficient în cazul părului închis la culoare. Numărul de ședințe de epilare IPL depinde de culoarea și de grosimea firului de păr, de adâncimea rădăcinii, de zona tratată.
3. Epilarea IPL este dureroasă
Acțiunea impulsurilor luminoase asupra pielii este resimțită sub forma unor înțepături foarte ușoare. Durerea este incomparabil mai mică decât durerea resimțită în cazul epilării cu ceară. Putem vorbi, mai degrabă, de un ușor disconfort decât de o senzație de durere în adevăratul sens al cuvântului.
4. Epilarea IPL este periculoasă pe zonele cu mulți ganglioni, cum ar fi zona inghinală.
Așa cum am zis și la punctul 1, epilarea IPL acționează doar asupra firului de păr. Impulsul luminos nu ajunge nici măcar până în hipoderm (stratul de grăsime de sub piele), fiind absorbit doar de pigmenții de la suprafața pielii. Ganglionii se dezvoltă sub stratul de grăsime, așadar nu există nici cel mai mic pericol ca aceștia să fie afectați.
5. Epilarea de lungă durată cauzează arsuri ale pielii
După cum am mai specificat, lumina intens pulsată nu pătrunde adânc în piele, deci aceasta nu poate fi arsă sau afectată în alt mod. Ceea ce poate părea o „arsură” este, de fapt, o înroșire superficială a zonei tratate care dispare la următoarea expunere la soare.
Nu te lăsa, așadar, influențată, de miturile care circulă despre epilarea IPL. Beneficiile sunt nenumărate, iar în afară de beneficiile estetice, nu este de ignorat nici faptul că acest tip de epilare realizat acasă este mult mai ieftin decât cel realizat la orice salon cosmetic.