5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să îți pui un șemineu în locuință

Poate arăta spectaculos, oferind o atmosferă unică locuinței tale, poate fi o sursă excelentă pentru încălzire pe timpul iernii și poate reprezenta un avantaj atunci când vei analiza costurile folosirii lui. Vorbim despre un șemineu și ceea ce poate aduce el în casa ta, dacă te decizi să faci unele schimbări înainte de venirea iernii.

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să îți pui un șemineu în locuință:

  1. Trebuie să știi care va fi scopul precis al șemineului

Unele șeminee sunt utile doar pentru a aduce o îmbunătățire spectaculoasă a locuinței tale din punct de vedere al designului. În același timp, altele sunt extraordinare dacă îți propui să îți schimbi modul în care îți vei încălzi casa pe timpul iernii. Oricare ar fi motivul pentru care îți propui să faci o astfel de achiziție, trebuie să știi exact care este scopul și apoi să cauți modelul perfect pentru nevoile tale dintr-o gamă variată de șeminee și termoșeminee, care să se potrivească perfect cu locuința ta.

  1. Care va fi sursa de energie

Una dintre cele mai importante decizii de luat înainte de a cumpăra un șemineu este sursa de energie a acestuia. În acest moment există cinci tipuri de șeminee din care poți alege, și anume pe lemn, peleți, gaz, electric sau pe bioetanol. Primul tip este cel tradițional, al doilea arată la fel precum cel pe lemne, având avantajul că este eco, în timp ce un model pe bioetanol folosește un combustibil curat produs dintr-un alcool rezultat în urma fermentării carbohidraților.

  1. Bugetul de care dispui

Decizia poate părea simplă la prima vedere, dacă analizezi bugetul pe care îl ai în prezent, însă lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ai crede. Asta pentru că trebuie să iei în calcul și cheltuielile pe care le vei face, inevitabil, pe termen lung. Vorbim despre cheltuieli de întreținere, de curățare, pentru tipurile diferite de combustibili. Ia în calcul faptul că unele tipuri vor necesita costuri de întreținere mai mari, însă vor fi relativ ieftine în privința combustibilului.

  1. De câtă căldura vei avea nevoie

Dimensiunea șemineului va depinde de locul în care va fi montat și de nivelul de căldură pe care va trebui să-l asigure. Un șemineu pe lemne va arăta extrem de bine, însă nu va oferi atât de multă căldură pe cât te-ai aștepta, mai ales într-un spațiu mare, și asta pentru că o mare parte din căldură se pierde pe coș. Gazul este una dintre cele mai eficiente metode de încălzire, iar șemineul electric este extrem de ușor de folosit, însă are dezavantajul că nu poate emana căldură pe distanțe mari. Cel pe bioetanol, în schimb, este curat, dar nu produce foarte multă căldură.

  1. Aerisirea

Indiferent ce fel de șemineu ai alege, trebuie să montezi și un sistem de aerisire compatibil, pentru că altfel îți poți pune în pericol sănătatea. Un șemineu pe lemne va avea coș, la fel și cel cu peleți, în timp ce alte tipuri nu vor elibera deloc fum în cameră, fiind însă dotate cu un sistem de ventilație care va scoate direct afară vaporii. Singurul șemineu care nu eliberează nici vapori și nici fum gros este cel pe bioetanol.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Rasulov

(P) Articol realizat împreună cu www.quickshop.ro
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa