5 ani de la moartea realizatoarei ”Tezaurului folcloric”, Marioara Murărescu

5 ani fara Marioara Murarescu

5 ani fara Marioara Murarescu

În urmă cu 5 ani, pe 30 ianuarie 2014, se stingea din viață Marioara Murărescu, una dintre marile realizatoare de emisiuni folclorice din România. 5 ani de la moartea realizatoarei 'Tezaurului folcloric', Marioara Murărescu.

La doar 66 de ani, Marioara Murărescu a fost răpusă de cancer.

Îndrăgita prezentatoare a emisiunii Tezaur folcloric', a dus o luptă grea cu cancerul la sân. A avut o dorință puternică de a trăi, dar din păcate, teribila maladie a învins-o.

A fost diagnosticată în 2008 cu un cancer la sân și a suferit două intervenții intervenții chirurgicale şi un tratament cu citostatice.

 5 ani de la moartea realizatoarei 'Tezaurului folcloric', Marioara Murărescu

Atunci când a crezut că a reușit să facă un pact cu viața și să învingă moartea, Marioara Murărescu a primit o altă veste cruntă – boala i-a recidivat la tiroidă.

În noiembrie 2012, simbolul emisiunii Tezaur folcloric', a fost la un pas să cadă pradă depresiei. La vremea aceea, Marioara Murărescu declara că nu mai are motivația și nici puterea să mai lupte cu boala.

“Nu mai vreau să aud de tratamente, de citostatice. Sunt sătulă. Vreau să mă bucur de familia mea, de nepot, de toţi cei dragi”, declara îndrăgita realizatoarea TV.

Din păcate, pe 30 ianuarie, Marioara Murărescu a pierdut lupta cu viața. “România a pierdut un patriarh al folclorului nostru”, după cum spunea Benone Sinulescu.

“Sunt cuvinte prea sărace să poţi descrie un om atât de valoros ca Marioara Murărescu”

“Oricărui român care are noţiunea ce înseamnă folclor românesc, tradiţie pură, îi vine în gând un singur nume: Marioara Murărescu. Sunt cuvinte prea sărace şi puţine să poţi descrie un om atât de valoros şi important vizavi de ce a însemnat pentru folclorul românesc”, declara Maria Cârneci pentru mediafax.ro.

În aprilie 2009, Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul “Steaua României” în grad de Cavaler.

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete