EXCLUSIV Taximetristul Rață din Las Fierbinți este un actor cu greutate. A câștigat un premiu UNITER, joacă în piese complexe și crede că ANAF-ul este cea mai comică instituție din România

marius chivu
Vezi pozele

Marius Chivu, ești taximetristul Rață din Las Fierbinți. De ce Rață și nu Vulturu? De ce n-ai protestat când ai preluat rolul?

Nu îmi place să protestez. În ziua de astăzi toată lumea are păreri. Îmi aduc aminte de o tanti care a fost întrebată: De ce nu mergeți la protest? Ea a răspuns: Nu am timp, mă duc la servici... Și avea dreptate, dacă ai de lucru și îți mai face și plăcere ceea ce faci, timpul devine foarte zgârcit.
Am auzit că Mișcarea Feministă a făcut un protest. În Las Fierbinți femeile sunt slab reprezentate. O să semnezi și tu petiția?
Nu știu nimic despre o mișcare feministă dar dacă ea există, m-aș bucura tare mult să mă alătur o vreme, doar așa de curiozitate. Femeile sunt o companie foarte plăcută pentru bărbați. Sau cel puțin eu ramân pe partea aceasta a baricadei. Nu cred că a semna ceva pentru sexul opus este o soluție atâta timp cât noi bărbații aducem salariile acasă. Referitor la reprezentarea sexului frumos în produse artistice, nu contorizez, nu număr ci admir prezența acestora. Poate este o chestiune de educație. Mai știu că mai binele este dușmanul binelui. Deci să ne admirăm reciproc și îndelungat.
Vi se întâmplă să întrerupeți filmările pentru că râdeți de improvizatiile voastre?
La o privire de ansamblu, dar una neavizată fiindcă nu sunt critic si nici spectator, nu îmi aduc aminte să fi întrerupt o filmare ca să râd de o improvizație proprie. Ar fi un apogeu. Îmi aduc aminte de o replică dintr-o piesă de teatru: Cea mai mare părere de rău a fost că nu am putut să mă așez în sală și să mă privesc pe mine în timp ce joc. Dar sunt sigur că scopul echipei este dedicat râsului de acasă, adică al spectatorilor.
Marius tu ce-ai face cu un milion de euro?
Meleon, nu milion. Doar oamenii care vorbesc așa cred că pot avea posibilitatea să câștige un meleon de euro. Cred că trebuie să fii al naibii de relaxat să faci meleonul. Astăzi mă simt relaxat dar mă încordez când mă gândesc la salariul meu de la teatru. Și dacă totuși as avea un meleon sunt sigur că ar trebui să îi spăl. Sigur ar fi murdari. Noroc că avem instituții care se ocupă de acest procedeu. Apropo, cred că cea mai comică instituție româneasca este ANAF-ul.
Să zicem că ai primit rolul principal într-un super film de acțiune. Pe ce melodie vrei să te bați în film?
Ca orice bărbat în devenire într-o țară în devenire a trebuit să mai dau din coate. Dar de bătut nu mă bat. Sunt total și împotriva ideii de a lua bătaie. Dar melodiile latino americane sunt cele mai potrivite. Transformă bătaia în dans, ceea ce este aproape erotic.
N-ai mâncat niciodată…
Nu am gustat fructe de mare. Nu simpatizez cu ele, prefer porcul tradițional.
Ai un tic verbal?
Îhâm. Îhâm spun des fiindcă îmi place să ascult când cineva vorbește. Nu e nici cuvânt nici tăcere: e îhâm. Îmi place îhâm.
Dacă ar fi să torturezi pe cineva cu o melodie pusă pe repeat…
Inspirat de Anthony Hopkins, muzica clasică este foarte bună.
La ce rol visezi în taină?
Nu am avut niciodată dorințe ascunse vizavi de un rol. Dacă s-a dovedit atât de tentant însă, pur și simplu, îl citești cu voce tare… și trece.
Spune-mi ce nu știe lumea despre tine…
Doamne ferește…
Foto: Facebook/Marius Chivu
Citește și:

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete