3 schimbări pe care le poți face acasă pentru a scăpa de stres

Implicarea în numeroase activități, nevoia de a găsi un echilibru între viața profesională și cea de familie, timpul limitat, traficul imposibil de la ore de vârf, petrecerea unor intervale de timp tot mai reduse alături de prieteni sunt doar câțiva dintre factorii cei mai banali care ne provoacă stres.

Chiar și decorul și atmosfera din propria locuință pot contribui la intensificarea acestor stări de tensiune și oboseală psihică. Tocmai de aceea, îți vom sugera câteva schimbări pe care le poți face cu ușurință acasă și care pot aduce doar beneficii stării tale emoționale:

1. Eliberează spațiul

O locuință aglomerată poate deveni obositoare. Lucrurile inutile, care ocupă spațiu în dulapuri, în sertare sau chiar la vedere te pot împiedica să le găsești pe cele pe care le folosești zi de zi. În plus, aglomerarea acestora într-un spațiu limitat îți poate da o ușoară senzație de disconfort estetic.

De aceea, ar fi bine să te descotorosești de hainele și încălțările pe care nu le mai porți, de piesele de mobilier vechi sau pe care nu le folosești, de decorațiunile sau vasele pe care le-ai primit și nu le-ai utilizat niciodată. În plus, astfel poți face și o faptă bună, dacă le oferi unor persoane care chiar au nevoie de ele. Locuința ta va deveni mult mai spațioasă și mai aerisită, iar tu îți vei putea găsi cu ușurință lucrurile pe care le folosești în mod regulat.

2. Fă reparații și schimbă obiectele sanitare

O ușă care nu se închide bine, o plintă desprinsă de care te împiedici mereu sau o baterie sanitară care nu funcționează corespunzător pot să constituie factori de stres. De altfel, obiectele sanitare învechite și deteriorate îți pot da o stare de disconfort constant și au un aspect inestetic, care poate afecta designul întregii locuințe.

Înlocuiește chiuvetele din băi cu unele noi, schimbă vasul de toaletă și caută în magazinele de specialitate acele căzi de baie care se potrivesc dimensiunilor băii din locuința ta. Contactează meseriași care să îți repare tâmplăria și instalațiile sanitare, dacă este cazul și ocupă-te de fiecare problemă care poate fi rezolvată fără prea mari eforturi, cum ar fi repararea micilor crăpături ale pereților sau tavanului, recondiționarea unei piese de mobilier pe care vrei să o păstrezi (dar care nu mai arată foarte bine) sau împrospătarea zugrăvelii.

3. Îmbunătățește-ți obiceiurile

E comod să lași farfuriile nespălate după o cină cu prietenii, să strângi rufele de pe uscător și să le păstrezi într-un coș de rufe până când vei hotărî să le calci și să le porți, să amâni activități plictisitoare precum ștergerea prafului sau curățarea periodică a mobilei tapițate. Pe de altă parte, amânarea acestor activități îți poate face munca mai dificilă ulterior.

În loc să calci o cămașă, vei avea de călcat un întreg coș de rufe. În loc să speli o farfurie sau trei, vei avea o chiuvetă plină. Iar petele de pe canapele, scaune tapițate sau alte textile similare vor fi mai dificil de îndepărtat dacă nu le cureți imediat. Toate acestea îți vor face casa să arate dezordonată și neîngrijită. Tocmai de aceea, ar trebui să îți intre în obișnuință să te ocupi de astfel de detalii cât de curând posibil, astfel încât să ai mereu locuința ordonată și îngrijită. Asta presupune schimbarea anumitor obiceiuri și o disciplină mai riguroasă, dar nu este o misiune imposibilă. În plus, te va ajuta să te simți mai bine în propria casă și să te relaxezi într-un mediu confortabil și plăcut privirii.

E ușor să îți transformi locuința în locul în care te întorci cu drag după serviciu, în locul în care te simți bine alături de partenerul tău sau de prieteni, de câte ori vin în vizită, în locul în care îți găsești liniștea după o zi agitată și în care te poți relaxa cu o baie fierbinte, un ceai cald sau o carte bună. Încearcă să faci aceste schimbări și confortul tău de acasă se va îmbunătăți considerabil.

Sursă foto: Shutterstock

Articol realizat împreună cu www.pestre.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa