3 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Soția lui nu este de acord cu comemorarea pe care au pregătit-o prietenii artistului

Pe 26 septembrie se împlinesc 3 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Avea doar 55 de ani când a trebuit să plece într-o lume mai bună, doborât de un infarct. 

3 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Ce artiști evoluează în spectacolul de comemorare

Prietenii apropiaţi îl comemorează azi în orașul natal, Agnita, județul Sibiu. Astfel, după momentele de reculegere de la mormântul artistului din Cimitirul catolic, cei apropiați se pregătesc pentru a-l comemora în cadrul celei de-a treia ediții a spectacolului „Din dragoste pentru Gyuri'. De pe afiș nu lipsesc nume reprezentative ale muzicii rock şi folk.

Vor cânta, printre alții, Emeric Imre, Cristi Dumitrașcu, Mircea Rusu, Dinu Olărașu, Magda Pușkaș. Invitat special este Ivan Patzaikin. Intrarea este liberă.

Soția lui Ioan Gyuri Pascu este împotriva comemorării

Daniela Maria Marin, soția regretatului artist, a declarat recent, într-un interviu la radio România Actualități, că este împotriva ideii de comemorare: 'El avea o vorbă: să te bucuri de ziua ta de naștere, să te bucuri că te-ai născut acum cât trăiești că după ce mori nu mai ai cum. Drept pentru care tot ceea ce am făcut pentru Gyuri a fost pentru ziua lui naștere. Avem un cult al comemorărilor, dar pentru mine el nu are cum să moară de fapt, el trăiește prin ce a lăsat în urmă', a declarat Daniela la radio, potrivit click.ro

Ioan Gyuri Pascu a decedat pe 26 septembrie 2016, puțin după ora 4.00. În acea noapte, fostului membru al grupului de umor Divertis i s-a făcut rău, iar soția lui a sunat la Salvare. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de 45 de minute, însă fără rezultat.

Surse din cadrul INML au dezvăluit, la acea vreme, pentru www.ziarulring.ro că principala cauză a morții artistului a fost cardiacă, ischemică, de natură coronariană'. Artistul suferea de diabet, iar în 2010 mai suferise un infarct.

Ioan Gyuri Pascu, adept al sectei Dang?

În dezvăluirile publicate de Cătălin Tolontan pe blogul săuse arată că artistul ar fi refuzat în repetate rânduri ajutorul medical, în favoarea tratamentelor cu lumină, la care apelează cei care se consideră evoluați spiritual.
Adepții Dang consideră că bolile sunt karmice, iar medicii nu pot vindeca decât corpul fizic, adică efectele bolilor, în timp ce iluminații cultului, prin practicile lor, pot vindeca corpul astral, cauzele bolii.
Citeste si
Sursa foto: facebook Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete