10 lucruri care te vor face să te bucuri de vară!

1.ÎNCHIDE TELEVIZORUL

Vacanţele sunt, prin definiţie, timp petrecut alături de cei dragi sau, pur şi simplu, cu oameni noi şi interesanţi, aşa că nu lăsa ştirile şi programele de la tv să-ţi domine serile.

Închide televizorul şi invită-ţi prietenele la o plimbare liniştită de seară. Dacă o grădină cu flori te aşteaptă în spatele casei, nici nu înţeleg ce rost ar mai avea televizorul.

2.Mişcare, la răsărit

Lumina soarelui aduce o stare de bine, iar mişcarea şi exerciţiile fizice produc endorfine, aşa că de ce nu te-ai bucura de lumina şi mişcare în fiecare zi?

În loc să sari în maşina sau în autobuz pentru a ajunge la serviciu, alege să te trezeşti mai devreme şi să mergi puţin pe jos.

3.MIC DEJUN RELAXANT

Ia-ţi cana de ceai sau de cafea în gradină, pe terasă sau pe balcon şi lasă soarele să-ţi mângâie faţa chiar de la primele ore.

Dacă nu ai grădină, bucură-te de soare direct de la geamul locuinţei tale, imaginându-te pe o plaja cu nisip alb şi fin, la Mediterana.

4.A zis cineva picnic?

Convinge-ţi colegii de munca, prietenii sau familia să mergeţi într-un parc şi, poate, să organizaţi un mic picnic.

Dacă e weekend, atunci un grătar pe malul unui lac este o idee minunată. Seara, iesiţi la plimbări sau luaţi cina în oraş

5.REDESCOPERĂ-ŢI ORAŞUL

Nu contează unde locuieşti, o altă metodă eficientă de a te simţi ca în vacanţă este să te comporţi din când în când ca un turist în propriul tău oraş şi să-I redescoperi farmecul.

Du-te la teatru, ia muzeele la rând, mergi din nou în cafenelele preferate. Ia-ţi toată familia cu tine şi arată-le locurile pe care tu le apreciezi cel mai mult.

În felul acesta vei ajunge sa-ţi priveşti propriul oraş cu alţi ochi, mai îngăduitori.

6.În meniu, alimentele de sezon

E vara şi este foarte cald, de ce să nu valorifici la maximum beneficiile fructelor de sezon? Acum că cireşele şi căpşunele s-au cam terminat, pepenii roşii şi galbeni sunt la putere.

O îngheţată cu fructe, din când în când, poate face adevarate minuni. Salatele sunt o altă opţiune fresh şi uşoară.

7.ANCORA DE VACANŢĂ

În limbajul de programare neurolingvistică (NLP), o ancoră este un
stimulent psihologic legat de un anumit sentiment, emoţie sau stare mentală.

Cea mai uşoară cale să te foloseşti de o ancoră este sa îţi setezi poza preferată de vacanţă ca screensaver pe computerul ori telefonul tau.

Priveşte-o ori de câte ori simţi ca ziua devine prea stresantă ori obositoare, si vei retrăi emoţiile şi stările de atunci.

8.„RELAX, TAKE IT EASY '

Ca să te bucuri de o vacanţă liniştită, pune grijile deoparte şi lasă problemele de la muncă exact acolo unde le este locul, adica la birou. Zâmbeşte soarelui, mergi la un film pe care ai tot vrut să-l
vezi, alege o piesă de teatru, reciteşte o carte preferată.

Daca eşti iubitoare de animale şi nu ai apucat încă să-ţi achiziţionezi unul, poate ar fi timpul să o faci.

Un animăluţ te poate iubi necondiţionat şi înveseli ori de câte ori simţi că lucrurile nu merg în direcţia cea bună.

9.Sex la puterea „n'

Studiul realizat de Durex privind satisfacţia sexuală la nivel global confirmă faptul că orgasmul este cheia satisfacţiei personale, aşa că, de ce să nu te bucuri alături de partenerul tău?

Prelungiţi preludiul, giugiuliţi-vă ca doi adolescenţi şi uităţi de stresul provocat de job sau de grijile pentru copii. Studiul mai arată şi ca o partida de sex

10.Melodia care te trezeşte

Unul dintre cele mai negre coşmaruri ale dimineţilor, fie că sunt de vară sau de iarnă, este ceasul deşteptător.

De aceea nici nu este indicat să-ţi pui melodia preferată ca semnal de alarmă pentru trezitul de dimineaţă pentru că vei ajunge să o urăşti în cele din urmă. De ce nu ai încerca ceva nou?

În loc să te trezeşti pe o anumită melodie sau vreun ştiut enervant care să-ţi strice dimineaţa înainte de a începe, schimbă tactica.

Foloseşte un ceas care se luminează pe parcurs ce se apropie ora la care trebuie să te dai jos din pat, ca şi cum zorile se revarsa în linişte în cuibuşorul tău. Găseşti astfel de inovaţii pe Amazon.

Reţete şi reguli sănătoase care previn cancerul
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vacanta