Kefalonia – insula de o frumuseţe nepământeană

Cu un peisaj variat, cu plaje, golfuri şi munţi maiestuoşi, Kefalonia te îndeamnă să-i descoperi frumuseţile. O poţi face pe jos dacă eşti o fire mai sportivă sau cu maşina dacă nu vrei să renunţi la sandalele cu platformă, pe care tocmai le-ai cumpărat pentru vacanţă.

Punctul fierbinte al insulei este oraşul Argostoli, cu multe magazine, cafenele, baruri, restaurante, cu terase umbrite de palmieri.

Fiskardo este faimos pentru că este singura aşezare de pe insulă care a scăpat nedistrusă din cutremurul din 1953. Admiră frumoasele case cu arhitectură veneţiană şi mergi în port pentru priveliştea pe care o oferă iahturile luxoase.

Poţi face un tur al insulei şi pe apă, cu un vaporaş. Vei putea vizita Peştera Drogarati şi lacul subteran Melissani, vei admira superbul golf Myrtos, oraşul Fiskardo şi Assos – satul cu un Castel Veneţian.

Tot cu vaporaşul poţi ajunge pe una dintre cele trei insule situate în apropierea Kefaloniei. Zakynthos este cea mai cunoscută.

După un tur al insulei, descoperi Plaja Navagio cu celebra epavă (nu uita aparatul de fotografiat, deoarece priveliştea este superbă!), apoi merită să faci o scurtă oprire în satul Volimes, unde femeile lucrează manual, după acelaşi tipic ca acum o sută de ani, carpete şi dantelă de o incredibilă fineţe.

În oraşul Zante ai timp suficient să faci o plimbare, să mănânci la o tavernă şi să încerci faimoasele vinuri locale.

O minicroazieră relaxantă este cea spre insula Ithaka, leagănul lui Ulysse. În timpul călătoriei, fii atentă la delfini, deseori aceste adorabile creaturi însoţesc ambarcaţiunile, făcând salturi amuzante.

Odată ajunsă în Ithaka, prima oprire este în Vathy, capitala insulei, apoi în micul sat pescăresc Kioni, unde vei mânca de prânz fructe de mare şi peste proaspăt prins.

Pe drumul de întoarcere, vaporul va face o mică oprire în largul mării, pentru înot în apa incredibil de limpede.

Ofertă sejur Kefalonia

Hotel Starlight 2* – 115 euro + 329 lei/pers., transport cu autocarul, 6 nopţi cazare cu mic dejun, însoţitor de grup. Europa Travel, Tel. 021 9407, www.europatravel.ro

Text: Cătălina Alberti
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta