Zodiacul chinezesc ANUL BIVOLULUI DE METAL: elementele fundamentale și locul de muncă, în anul 2021

Zodiacul chinezesc ANUL BIVOLULUI DE METAL: elementele fundamentale și locul de muncă, în anul 2021

Dincolo de legenda nașterii zodiacului prin decizia, rămasă veșnică, a lui Buddha Shakyamuni, misterul care învăluie exactitatea predicțiilor zodiacului chinezesc nu a fost pe deplin elucidat de astrologii occidentali nici până astăzi, cu toate că specialiștii au descoperit o serie de asemănări între acesta și cel european. La fel cu zodiile occidentale pe care le știm cu toții, semnele zodiacale chinezești sunt tot 12, doar că fiecare aparține câte unui animal și depind de cele cinci elemente fundamentale ale concepției Dao: metal, apă, lemn, foc și pământ, de câte o tulpină cerească și o ramură terestră și se repetă la 12 ani, nu la 12 luni ca în zodiacul european, căci fiecare animal guvernează zodia respectivă vreme de un an. Astfel, alternând și cele cinci elemente fundamentale seriei zodiacale de 12 ani, un ciclu astrologic complet durează 60 de ani, după care se reia.

Zodiacul chinezesc ANUL BIVOLULUI DE METAL

Așadar, fiecare element este răspunzător de o serie de simțuri umane, de unele organe din corp, de culori și anotimpuri, cheile acestora indicând natura psihicului unei persoane și prezicând vulnerabilitatea față de anumite boli, căile de succes la locul de muncă sau momentele de răscruce ale destinului.

Metalul- elementul anului 2021- oferă nativilor încredere în sine, perseverență și un caracter dur, inflexibil. Persoanele de Metal, nu se vor lăsa copleşite de problemele acestui an de la locul de muncă căci vor putea să găsească și să opereze transformările pe care şi le doresc, mai ales în perioada de toamnă. Metalului îi corespunde simţul auzului, dintre organe, sensibili sunt plămânii, iar Cheia anului 2021 pentru Metal este: apus, toamnă, alb, plămâni.

Cei născuți în elementul Lemn vor pune anul acesta mare preţ pe etică și generozitate, vor dovedi o deosebită capacitate de execuție și de lucru în echipă, iar ținuta lor morală va fi apreciată, le va fi de mare ajutor și vor înregistra progrese notabile, chiar neașteptate, la locul de muncă. Atenție la expansivitate: să nu îți împrăștii resursele în prea multe direcții și să preiei prea multe sarcini.
Simțul corespunzător Lemnului este mirosul, iar organul sensibil: ficatul. Cheia de Lemn pentru 2021: vitalitate, început, verde crud, primăvară, ficat.

Apa este elementul perseverenței, elementul care lucrează neîntrerupt şi în tăcere, iar pentru a-și asigura reușita la locul de muncă, nativii vor trebui să caute în 2021, să se infiltreze, nu să domine, să fie maleabili și flexibili, dar în nici un caz indeciși. Apei îi corespunde simţul văzului și are o sensibilitate a rinichilor.
Cheia sa pentru 2021 este: necunoscut, nord, iarnă, negru, rinichi.

Focul va marca anul 2021 cu ocazii spectaculoase la locul de muncă, pentru personalităţile conducătoare, hotărâte şi sigure pe ele.
Cei născuți sub semnul Focului se vor dovedi anul acesta deschizători de drumuri, vor fi remarcate dinamismul și caracterul lor întreprinzător. Vor avea ocazii multiple de a impresiona cu căldura sufletească și strălucirea personalității lor, dar atenție la impulsivitatea ce se poate dovedi autodistructivă.
Focul corespunde simţului tactil iar organul specific unde pot manifesta sensibilități, este inima.
Cheia Focului pentru 2021: luptă, strălucire, activitate, roşu, vară, inimă.

Al cincilea element, Pământul va marca în 2021 pe cei care la locul de muncă, vor dovedi că pot fi serioși și metodici, că au simț practic și vor ști să rămână obiectivi. Caută să profiți de tot ce înseamnă capacitate de organizare și nu întreprinde nimic fără un motiv întemeiat. Simțul specific Pământului este gustul, iar organul asociat, splina. Cheia de Pământ pentru 2021: mijlociu, anotimpuri, abdomen, galben, splină.

Interacțiunile dintre nativii celor cinci elemente pot fi creative sau distructive într-un cerc de subordonare care se repetă. Astfel: Metalul generează Apa căci poate deveni lichid, iar Apa creează Lemnul căci face să crească plantele și copacii, Lemnul arzând, generează Focul care transformă totul în cenușă, adică în Pământ, iar acesta creează Metalul, fiindcă metalul se extrage din pământ. De partea cealaltă, influența distructivă, la care trebuie să fim foarte atenți, căci este dominatoare, se manifestă astfel: Metalul domină Lemnul, căci îl poate tăia, Lemnul domină Pământul căci acolo are rădăcinile, Pământul va domina și dirija Apa prin baraje și canale, Apa distruge Focul căci îl stinge iar Focul distruge Metalul căci îl topește.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cele 5 elemente care guverneaza Zodiacul Chinezesc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Horoscop