Zina Dumitrescu a murit. Creatoarea de modă s-a stins din viață la 82 de ani

Zina Dumitrescu a murit1

Zina Dumitrescu a murit în azilul de bătrâni unde a fost internată în urmă cu aproape 2 ani de fiul său. Apropiații creatoarei de modă spun că aceasta ar fi suferit de Alzheimer. 

Pe numele ei real Zenobia Bogoș, creatoarea de modă s-a născut în anul 1936, în Județul Ismail, din Republica Moldova.

Zina Dumitrescu a murit într-un azil de bătrâni

Zina Dumitrescu a ajuns la spital cu o lună în urmă, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Creatoarea de modă nu a mai făcut față problemelor de sănătate cu care se confrunta, însă nici nu-și mai dorea să lupte pentru viața sa: Nu își mai dorește să lupte pentru viața ei, nu mai vrea să depună nici un efort pentru a trăi. Nu se simte deloc bine, nu mai este în parametrii ei normali. Am fost zilele trecute cu ea și și-a făcut analizele și toate au ieșit destul de bune, nu a stat internată, dar anii își spun cuvântul. Vârsta vorbește de la sine, nu mai are deloc putere. Nu mai este ea! Nu mai are nici poftă de mâncare, se degradează pe zi ce trece, nu știu ce o să se întâmple cu ea, unde o să ajungem', a declarat atunci directorul azilului, Ioan Casian, pentru click.ro

Cătălin Botezatu, distrus de durere

Vestea că Zina Dumitrescu a murit l-a zguduit pe creatorul de modă Cătălin Botezatu. Acesta a intrat în direct la Antena Stars, unde a izbucnit în lacrimi şi cu greu şi-a adunat vorbele.

“Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. Ioan Casian). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun”, a spus Cătălin Botezatu.

Creatoarea de modă a fost căsătorită de 3 ori

Încă din liceu, Zina a lucrat ca model la Casa de Modă Venus, al cărui director avea să devină la vârsta de 30 de ani. În timp, designerul s-a remarcat în lumea modei primindu-și, pe bună dreptate, titulatura de „Mama Modei Românești”. Zina Dumitrescu a lansat manechine care au devenit celebre precum Romanița Ivan, Dana Săvuică, Melek Amet sau Bianca Brad.

Creatoarea de modă a fost căsătorită de 3 ori. Prima oară, cu regizorul Marin Negreanu, tatăl singurului său fiu, Cătălin. Primul ei soț este actor și regizor la Teatru Național. Cel de-al doilea soț a fost Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1. A mai fost căsătorită cu conferențiarul Costin Dumitrescu, care a decedat în anul 2009.

Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu

Zina Dumitresacu a cunoscut-o și pe Elena Ceaușescu pentru care a refuzat să lucreze. Despre soția lui Nicoae Ceaușescu, creatoarea de modă a mărturisit că nu avea stil și nu știa să își poarte ținutele.

Sursa foto: libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete