Zakynthos, cea mai vizitată destinație a sezonului

Zakynthos, aflată în topul celor mai populare destinații estivale din Europa, îți oferă o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber, de la croaziere spre golfuri și peșteri turcoaz, la drumeții în parcurile naturale frecventate de țestoasele Caretta Caretta, sporturi de apă sau plimbări relaxante pe plajele cu nisip fin.

În schimb, dacă ești dornic de party-uri autentic grecești, Laganas se mândrește și cu o viață de noapte incitantă, susținută de o seamă de baruri și cluburi unde răsună muzica până în zorii zilei.

Peisaje care îți taie respirația

Coasta de nord-est a insulei Zakynthos îți descoperă zone cu stânci abrupte care coboară până spre plajele cu prundiș alb, mângâiate de marea de un turcoaz sclipitor, în timp ce sudul este ceva mai plat, cu plaje cu nisip auriu, iar centrul insulei este marcat de o câmpie fertilă cu plantații bogate de măslini și păduri de pini.

Combinația ideală dintre peisajele pitorești și plajele idilice, a făcut din Zakynthos o destinație turistică foarte populară, iar satele pitorești adăpostesc construcții ridicate în perioada dominației venețiene, astfel că influențele italiene pot fi resimțite încă atât în arhitectură, cât și în bucatărie sau în dialect.

Plimbări pe străzi pietruite și croaziere relaxante

Vizitează capitala insulei, Zante Town, care adăpostește o seamă de clădiri neoclasice, multe dintre ele distruse în urma cutremurului din 1953, pe străduțele înguste și în piețele pavate, unde se mai găsesc și brutării, cafenele, buticuri și magazine de bijuterii. Biserica principală a orașului, Agios Dinonysios, care găzduiește moaștele sfântului patron al orașului, datează din anul 1708 și a fost reconstruită în 1954, iar castelul venețian din Bohali, amplasat într-un parc plin de pini, îți descoperă o priveliște spectaculoasă asupra orașului.

Oferta de excursii cu barca prin împrejurimi este una bogată și te poartă în locuri minunate precum Peșterile Albastre sau Insula Marathonisi, acoperită cu o vegetație luxuriantă, plantații de măslini și păduri de pini și stejari. Inclusă în Parcul Marin din Zakynthos, care ocrotește țestoasele Caretta Caretta, Marathonisi te cucerește cu farmecul său natural, complet neatins de dezvoltarea turistică, departe de agitația marilor stațiuni.

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Zakynthos

Hotel Ikaros 2*tarife de la 279 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta