Workshop Rails Girls în București 30-31 mai

BIL

Rails Girls este un workshop gratuit dedicat femeilor, în cadrul căruia acestea vor avea ocazia să învețe ce înseamnă dezvoltarea unei aplicații web cu Ruby on Rails. Participantele vor fi pregătite de către traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de învățare presupune ca un trainer să asiste două participante.

Workshopul este gratuit și este organizat de Girls Who Code România, Tech Lounge și Girls in Tech România cu ajutorul sponsorului principal 4PSA și al unor companii locale și internaționale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works, ColeStreet și TechHub Bucharest.

Rails Girls este un workshop de 12 ore adresat în mod special începătoarelor, care nu au intrat încă în contact cu lumea programării și a dezvoltării web. Rails Girls București este organizat de comunitatea Girls Who Code România, susținută de Asociația Tech Lounge și de organizația Girls in Tech România.

Evenimentul va avea loc pe 30 și 31 mai, la TechHub Bucharest, iar înscrierile se pot face până pe 23 mai 2014 la această adresă web: http://railsgirls.com/bucharest. Participantele selecționate vor fi anunțate pe data de 25 mai 2014. Workshop-ul include noțiuni teoretice de bază și foarte multă practică, astfel încât fiecare două participante, ajutate de un trainer, își vor putea construi propria aplicație web. Workshop-ul se va încheia cu un afterparty.

Evenimentul, care are loc în weekend, este gratuit și este deschis tuturor femeilor entuziaste, locurile fiind limitate, însă, la 30 de participante. Mișcarea Rails Girls, își dorește să ofere femeilor posibilitatea de a câștiga noi abilități și de a dobândi instrumentele necesare pentru a stăpâni și ultima frontieră a mediului online.

Internetul a fost construit de și pentru băieți. Ca fată, de multe ori simți că îți lipsește vocabularul pentru a-l accesa. Cu Rails Girls, dorim să demistificăm lumea aplicațiilor web și să încurajăm femeile să învețe despre dezvoltarea software și programare. Credem cu tărie că femeile necesită dobândirea abilităților și a limbajului necesar înțelegerii acestei lumi a aplicațiilor web.' spune Karri Saarinen de la Rails Girls Helsinki.

Comunitatea Rails Girls ajută și încurajează femeile să își pună ideile în aplicare și să își construiască propriile aplicații web, oferind workshopuri peste tot în lume. Mișcarea a fost fondată în Finlanda, în 2010, și a început rapid să se răspândească în jurul lumii. În România, Rails Girls va fi prezent pe 30 și 31 mai în următoarele orașe: București, Timișoara (http://railsgirls.com/timisoara) și Cluj (http://railsgirls.com/cluj), iar în luna iunie va avea loc Rails Girls Iași.

Rails Girls București este organizat de către Girls Who Code România împreună cu Girls in Tech România și Tech Lounge, cu suportul sponsorului principal 4PSA și al câtorva companii locale și internaționale de top: Adobe Romania, GitHub, 2Parale, Mosaic Works, ColeStreet și TechHub Bucharest.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri