Weekend la Praga, „Orasul de Aur”

Praga, Vltava

O plimbare de seara pe Vltava: romantism si frumusete la superlativ.

De ce sa mergi. Atmosfera si castelele Pragai sunt atat de autentice, incat ai impresia ca ai gresit secolul.

Cumparaturi. Zona de shopping este accesibila pietonal pornind din Piata Venceslas. Nu evita magazinul Bilek, dar cele mai bune preturi le vei gasi la MPM. De neratat!

De vazut. Primaria Veche si Ceasul sau astronomic din 1400, si monumentalul teatru Staroste Divaldo cu acoperisul sau aurit, pasajele subterane din Stare Mesto (Orasul Vechi). Ispititor: o plimbare cu tramvaiul de lemn din Mala Strana sau schimbarea garzii la cel mai vechi castel european.

Masa. Exista restaurantele „de atmosfera“ cu bucatarie traditionala ceha si locatii romantice cu panorame superbe, Bellevue si Ambiente, dar si tavernele dosnice din jurul pietei centrale, unde gasesti oferte speciale pentru un fel de „abonament“, de trei mese pe zi, contra unor sume modice.

Cazare. Gasesti pachete de weekend pentru trei nopti in Praga, cu transport cu avionul, incepand de la 199 de euro (hoteluri de 3 stele: Olsanka, Olimpik Tristar) sau 260 de euro (4 stele: Orion, City Club, Sibelius). Detalii si rezervari pe www.vola.ro Oferte speciale pentru concertele Lady Gaga si Simply Red pe www.iturism.ro

Praga

 Pare un peisaj de poveste, nu-i asa? Asa arata vechea Praga si podurile sale.

Specialitati
Diana Verdes din Bucuresti spune: „Nu pleca din Praga fara sa savurezi o bere ceheasca neagra, de 14 grade, specialitatea orasului.“

Praga, bere

„U Fleku“ este cea mai veche berarie medievala din oras

Adrian Caltan
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta