Weekend de primavara la Vama Buzaului

In Rezervatia „Valea Zimbrilor

In Rezervatia „Valea Zimbrilor

SURPRINZATOR: „Valea Zimbrilor. O gasesti amplasata intr-o regiune lipsita de surse de poluare si intr-un cadru natural nealterat, de unde se deschide o priveliste unica asupra masivului Ciucas.

DE VAZUT: Rezervatia Vulcanii noroiosi de la Berca, locul unde poti vedea unul dintre cele mai rare si spectaculoase fenomene naturale din lume. Un peisaj ciudat, format de conuri vulcanice in miniatura prin craterele carora gazele din adancuri aduc noroi sub forma unei „lave vascoase de culoare alb-gri sau brun-cenusie.

DE CAUTAT: Obiectivele ce se ascund prin misteriosii munti ai Buzaului: Focul Viu de la Lopatari, Tabara de sculptura Magura, Viaductele de la Siriu sau vestigiile rupestre de la Bozioru.

DE GUSTAT: Babicul de Buzau, uscat si presat de cu toamna, la vreme fixa: dupa ce a dat bruma peste gradinile de zarzavat si vremea este rece, dar fara sa inghete apa.

DE INCERCAT: Hanul Crasmarita din Buzau, un amestec de arhitectura antebelica si moderna, ridicat pe malul raului Buzau, pe locul unde inainte vreme se faceau schimburile de cai pentru postalioanele ce legau Moldova de Muntenia.

DE CHELTUIT: Pachetele pentru sejururi in zona incep de la 275 lei pentru cinci zile sau poti face rezervari la minihoteluri si pensiuni direct la proprietar.

Sfat: In cursul lunii martie se lanseaza noile oferte pentru Programul special „Vacante la tara, organizat de ANTREC. Estimativ, costul unui sejur de cinci zile la pensiuni de doua, trei si patru margarete, va fi undeva intre 150-195 lei de persoana.

Bine de stiut

  • Rezervari online

Un ajutor competent si la indemana pentru vacantele tale in Romania: site-ul www.infopensiuni.ro. Poti afla imediat o multime de informatii utile: obiectivele turistice din zona, calendarul evenimentelor, oferte speciale si promotii; in plus, poti vedea fotografii de la pensiunile alese, poti face direct rezervari online si poti accesa si alte doua site-uri utile ale aceluiasi portal turistic: www.rohotels.ro si www.infoturism.ro.

  • Harti la zi

Mio Technology, liderul pietei de dispozitive GPS, ofera un nou update pentru innoirea hartilor online. La echipamentele Spirit si Moov cumparate in ultimul an, update-ul este gratuit. Actualizarea hartilor este disponibila online pe www.mio.com.ro sau pe carduri SD si cuprinde harta Romaniei, a Europei Centrale, precum si harta intregii Europe.

Adrian Ciltan
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta