Vrei să-ți cumperi mașină? Vezi ce mașini nu mai pot fi înmatriculate de la 1 ianuarie 2021

Vrei să-ți cumperi mașină? Vezi ce mașini nu mai pot fi înmatriculate de la 1 ianuarie 2021

Românii care își caută mașini în străinătate trebuie să cunoască noile reguli ce se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2021. Cei care vor să cumpere mașini din Marea Britanie vor fi cei mai afectați de această măsură. Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate începând de anul viitor.

Perioada de tranziție la Brexit nu se va mai prelungi, iar acest lucru nu va mai permite importurile de mașini cu volan pe dreapta în România. Astfel, de la 1 ianuarie 2021, autovehiculele din Regatul Unit nu vor mai putea fi înmatriculate.

Ce se întâmplă cu mașinile deja înscrise?

În ultima perioadă, numărul șoferilor care conduc mașini cu volan pe dreapta în România a crescut. Pentru cei care au mașinile înmatriculate și circulă pe străzile patriei, nu există prevederi legislative speciale. Mai mult de atât, nu există nici o obligativitate de a modifica poziția postului de conducere pe partea stângă.

Potrivit gândul.ro, directorul general al Registrului Auto Român, Radian Tufă a declarat: „personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică'.

Conform unor statistici ale Poliției Rutiere, 98% dintre accidentele în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta sunt provocate de șoferi care conduc astfel de autoturisme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro