Vrei să te muți la țară: 5 greșeli de evitat

Viața în mediul rural presupune atât aspecte pozitive, cât și provocări. Dacă te gândești tot mai mult să îți schimbi stilul de viață și locuința de la oraș cu una la sat, este bine să iei în considerare cât mai multe detalii despre tranziție. Pentru unele persoane, aceasta nu este tocmai ușoară. Iată cinci dintre greșelile pe care trebuie să le eviți când intenționezi să îți cumperi o locuință la țară!

  1. Să nu explorezi zona înainte

Poți ajunge să regreți mutarea la sat dacă nu explorezi mai întâi zona. Trebuie să observi la ce distanță se află spitalul cel mai apropiat, în ce locuri se află cabinetele medicale și centrele pentru analize, farmaciile, unde sunt localizate instituțiile de care poți avea nevoie pe viitor. Dacă ai copii, trebuie să te asiguri că școlile sunt la o distanță rezonabilă de locuința ta. Trebuie să eviți greșeala de a face impulsiv o asemenea achiziție. 

  1. Să nu verifici în amănunt dacă locuința are nevoie de reparații

Poți face greșeala de a nu evalua în detaliu eventualele reparații la nivelul casei și/sau anexelor. La prima vedere, acestea pot părea intacte, dar nu este exclus ca ulterior să ai parte de surprize neplăcute și să fii nevoit să scoți din buzunar sume mari de bani pentru reparații. În cazul în care îți dorești să demarezi un proiect de renovare, poți să apelezi la credite imobiliare.

  1. Să nu te interesezi despre viitoarea comunitate

Este un avantaj să îi cunoști pe membrii comunității din care este posibil să faci parte pe viitor. Îți poți face o idee despre modul lor de interacționare și dacă te vei putea integra în rândul lor. În cele mai multe sate, locuitorii se cunosc între ei, iar comunitățile sunt închegate. 

  1. Să ai așteptări nerealiste

Trebuie să ai în vedere faptul că la țară livrările se pot face într-un timp mai lung, nu ai la dispoziție foarte multe magazine și localuri, iar aprovizionarea poate dura mai mult timp, deoarece este posibil să fii nevoit să te deplasezi într-un oraș vecin pentru a procura anumite lucruri. De asemenea, dacă nu dispui de un automobil, ești nevoit să apelezi la mijloacele de transport în comun. Orarul acestora ar putea să îți creeze dificultăți, întrucât la țară microbuzele sau autobuzele circulă mai rar.

  1. Să nu verifici dacă în zonă au loc intemperii

O zonă frumoasă nu înseamnă neapărat că este și sigură. Unele persoane pot vinde locuințele din localitatea respectivă la un preț mai redus din acest motiv. De asemenea, echipele de intervenție se pot deplasa mai greu în anumite zone rurale. De exemplu, este posibil ca unele străzi să nu fie asfaltate și să nu aibă canalizare ori sisteme de scurgere bine realizate, iar în acea situație, mașinile riscă să rămână blocate sau să nu poată înainta în caz de inundații sau furtuni. În plus, anumite localități sunt expuse riscului de alunecări de teren. Și pe timpul iernii se pot ivi situații neplăcute, în cazul în care zăpada nu este curățată în timp util de pe drumuri.

Așadar, înainte de a te muta la țară, este indicat să te gândești bine și să iei în calcul cât mai multe detalii. Stilul de viață ți se va schimba complet și cu siguranță nu îți dorești să ai regrete deoarece te-ai grăbit să achiziționezi locuința. Poți evita greșelile menționate, dacă îți acorzi timpul necesar și te organizezi eficient.

Sursa foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial