Vrei să faci afaceri cu un partener comercial? Iată 4 indicatori pe care e obligatoriu să îi verifici aprioric!

Lumea afacerilor este una complexă, care poate aduce deopotrivă satisfacții și insatisfacții. Pe lângă părțile bune evidente, cei cu afaceri în domeniul privat se confruntă zilnic și sistematic cu o serie întreagă de probleme, care pot avea repercusiuni serioase asupra existenței de facto a firmei administrate. Facturi emise și neîncasate, termene depășite și marfa neconformă sunt doar câteva dintre situațiile problematice cu care se confruntă o firmă de-a lungul existenței sale.

Fie că ești nou în domeniu, ori un actor vechi pe scena de business, verificarea prealabilă a posibil viitorului tău partener de afaceri este esențială!

Iată 4 categorii de indicatori în funcție de care poți lua o decizie avizată și asumată în legătură cu oportunitatea încheierii unei afaceri:

1.     Informații financiare

Când vrei să închei un contract comercial cu o societate este indicat să verifici modul în care îi sunt administrate finanțele. Pentru o astfel de verificare există platforme dedicate, cum e Termene.ro, unde ai acces instant la date financiare sigure și actualizate, în timp real. Astfel, dacă ai în plan să închei o afacere, intră pe acest site și caută firma după CUI sau după nume și vei afla informații relevante despre bilanțul, indicatorii financiari, evoluția companiei sau riscul de insolvență. E foarte simplu și nu trebuie să fii specialist în finanțe pentru a interpreta aceste date, prezentate într-un mod intuitiv și prietenos cu utilizatorul.

2.     Informații juridice

Este extrem de important să verifici și informațiile care țin de istoria juridică. Tot ce trebuie să faci este să verifici portalurile instanțelor sau poți intra tot pe platforma Termene.ro, unde se găsesc informații solide despre background-ul juridic. În acest fel poți afla dacă viitorul partener are dosare pe rolul instanțelor sau dacă este menționat în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

3.     Informații despre conducere

Dacă pentru o firmă nouă datele legate de asociați și administratori nu sunt foarte relevante, pentru o firmă mai veche acestea sunt importante. Știind aceste informații, respectiv un istoric al membrilor echipei de conducere, poți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când se pune problema inițierii unei relații comerciale.

4.     Informații despre datorii

Datoriile pe care le au firmele sunt raportate trimestrial de ANAF. Astfel, poți descoperi dacă acestea își plătesc taxele la timp, respectiv dacă înregistrează datorii la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale, de șomaj și sănătate. De asemenea, lipsa declarațiilor unice la ANAF poate reprezenta un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă.

În concluzie, dacă treci prin acest „check-list' poți lua o decizie informată cu privire la inițierea sau nu a unei relații comerciale cu un nou partener. Eliminarea a cât mai multor riscuri, cu efecte directe și imediate asupra stabilității financiare a firmei tale, îți va aduce liniștea de care ai nevoie pentru a te ocupa de administrarea propriu-zisă a business-ului.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial