Vitamina C și beneficiile pentru tenul tău

Vitamina C este renumită pentru beneficiile sale asupra imunității și este printre primele alegeri ale fiecăruia, în caz de răceală. În ultima perioadă, este întâlnită din ce în ce mai des în produsele cosmetice, fiind apreciată și pentru efectele pe care le are asupra tenului.

Vitamina C are un rol esențial în metabolismul colagenului pielii, această vitamină fiind unul dintre ingredientele semnificative în formarea colagenului. În lipsa acestuia, pielea își pierde elasticitatea, iar tenul devine lipsit de expresivitate și de vitalitate. De asemenea, vitamina C este considerată și unul dintre cei mai puternici antioxidanți și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Descoperă în continuare beneficiile pe care le are aportul zilnic de Vitamina C pentru tenul tău.

Ce trebuie să știi despre vitamina C

Se găsește în produsele cosmetice sub denumirea de acid ascorbic. Este compatibilă cu toate tipurile de piele și se regăsește în formă pură și derivate ca: ascorbat de magneziu, palmitat de ascorbil sau glucozidă de ascorbil.

Este un ingredient folositor pentru înfrumusețare și anti-aging și ar trebui să însoțească orice ritual de îngrijire a tenului de zi cu zi.

Cercetătorii germani de la Societatea Germană pentru Nutriție recomandă, pentru un adult nefumător, un consum între 90 și 100 mg de vitamina C pe zi. Iar pentru fumători, doza ar trebui crescută până la 150 mg pe zi. Vitamina C se poate asimila, cu ușurință, prin consumul a două fructe sau legume proaspete, pe zi.

Vitamina C, aliat împotriva ridurilor

Zi de zi, tenul interacționează cu factorii externi: praf, poluare, vânt, soare, chiar și stres. Aceștia, la un moment dat, sunt nocivi pentru pielea feței și cauzează apariția ridurilor.

Mai mult decât atât, tenul rămâne fără vitalitate și fără strălucire. Vitamina C folosită în creme și seruri are capacitatea de a combate aceste efecte. Acest lucru se datorează, mai ales proprietăților antioxidante pe care le are. Folosită corect, va reda elasticitatea și luminozitatea pielii, iar ridurile vor fi vizibil estompate datorită stimulării sintezei de colagen.

Vitamina C combate pigmentarea pielii

Prevenirea sau tratarea acestei probleme frecvente, pigmentarea, se face prin inhibarea sintezei de melanină. Iar vitamina C vine și blochează această enzimă responsabilă cu fabricarea pigmentului melanic, numită, în termeni de specialitate, tirozinază. Folosirea corectă a cantității potrivite de vitamina C ajută la reîntinerirea pielii, la estomparea petelor de pigmentare, dar și la semnele lăsate de erupții sau acnee. Culoarea tenului devine uniformă, iar tenul, în sine, mult mai radiant.

Aceste rezultate pot fi vizibile dacă produsele cosmetice cu vitamina C sunt folosite constant.

Vitamina C, paznic al razelor UV 

Principala cauză a îmbătrânirii pielii este expunerea constantă la razele ultraviolete care, uneori, duce la modificări celulare mai puțin dorite. Vitamina C, în această situație, neutralizează efectele radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea imatură a pielii și crește mecanismele de apărare ale epidermei.

Vitamina C, pionier în rutina de îngrijire a pielii

Sarah Shunter, doctor în biochimie la Munchen, spune că vitamina C ar trebui să facă parte din fiecare ritual de îngrijire a pielii și „cine înțelege modul de acționare a ingredientelor cosmetice a făcut deja primul pas pentru o îngrijire eficientă a pielii'.

Vitamina C este unul dintre ingredientele active, prin urmare, trebuie introdusă pas cu pas, în ritualul de îngrijire a pielii și a tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten și trebuie folosită cu precauție de către persoanele cu ten sensibil.

Produsele cosmetice cu vitamina C pot fi folosite atât dimineața, cât și seara, ca parte a ritualului de îngrijire a tenului. Indiferent de tipul de ten sau de tipul de produs folosit, este recomandată aplicarea pe o suprafață demachiată și curățată, în prealabil.

Vitamina C, alegerea ideală pentru îngrijirea pielii

Vitamina C este unul dintre cele mai interesante și eficiente produse de îngrijire a pielii. În  produsele cosmetice se întâlnește vitamina C obținută sintetic.

Cele mai eficiente produse cu vitamina C sunt cu o valoare acidă a PH-ului și cu o concentrație începând de la cca 5%. Fie că sunt creme sau seruri lejere, aceste produse au mereu un efect pozitiv asupra stării pielii, în orice anotimp.

Sursă foto: unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial