Vis de iarnă în staţiunile montane din Europa

Vis de iarnă în staţiunile montane din Europa

Iarna, toate drumurile duc către staţiunile montane din Europa, unde ne punem în mişcare la schi, ca mai apoi să ne relaxăm în jurul şemineului unei cabane. Dar cum alegi staţiunea montană potrivită pentru tine, unde îţi vei petrece vacanţa de vis?

Secretul unei vacanţe perfecte e să o croieşti exact pe gustul şi preferinţele tale, aşa cum procedezi când îţi alegi o nouă rochie. Poate că îţi plac staţiunile mici, unde poţi schia în voie chiar dacă eşti încă începătoare.

Poate călătoreşti alături de cei mici şi ai nevoie de un mediu potrivit pentru ei. Sau poate îţi plac staţiunile unde e forfotă continuă. eSKY.ro, comunitatea călătorilor inteligenţi, îţi recomandă să alegi ce ţi se potriveşte:

Zell Am See, Austria

Mountains ski resort Zell-am-See Austria

Micul oraş austriac din Alpi e alegerea perfectă dacă schiezi, dar nu eşti încă expertă. Ai de ales dintre 81 de piste diferite ca dificultate şi trasee care se întind pe 130 de kilometri. Mai mult, e perfect pentru tine dacă îţi plac plimbările lungi, clădirile istorice pline de poveşti, minunile naturale şi priveliştile care îţi taie respiraţia, cum e Lacul Zeller.

Avoriaz, Franţa

chalets et montagne

Bijuteria din Alpii francezi e potrivită mai ales pentru cei care călătoresc alături de copii. Asta pentru că nu există trafic, iar pârtiile pentru schi alternează cu zonele de odihnă. Mai mult, vă puteţi bucura împreună de o plimbare cu sania trasă de cai, înainte de a vă întoarce într-un hotel-cabană, care creează arhitectura specifică staţiunii.

St. Moritz, Elveţia

View of St. Moritz during winter, Switzerland

Staţiunea din Alpii elveţieni e recomandată pentru cine caută să îmbine sporturile de iarnă cu serviciile de lux ale celor mai bune hoteluri şi restaurante. Dacă ţi-ai propus să înveţi să schiezi anul acesta, te poţi înscrie la cursurile unei şcoli din oraş. Atmosfera generală e una rafinată şi sunt şanse mari să dai nas în nas cu vedetele internaţionale.

Cortina dAmpezzo, Italia

Ski Resort in Dolomites

Resort-ul din Dolomiţi este unul dintre cele mai apreciate din întreaga lume. Pârtiile întinse pe 140 de kilometri sunt potrivite pentru nivelurile intermediar şi avansat. După mişcarea de peste zi, vă puteţi relaxa la Spa, într-un restaurant exclusivist sau într-o piscină acoperită. Bonus: Veneţia e la doar două ore distanţă.

Soldeu, Andorra

Andorra - Soldeu

Satul pitoresc din Pirinei e potrivit pentru toţi schiorii, indiferent de nivel. Atmosfera relaxată de aici îţi va prinde bine fie că mergi alături de familie, de prieteni sau în cuplu. Dintre atracţiile locale: mâncăruri cu specific catalan, hanurile tradiţionale, Spa de cinci stele sau plimbările cu elicopterul, prin care poţi admira întreaga zonă.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta