Virusul Marburg, confirmat în Ghana. OMS declară epidemie

Ghana a confirmat primele două cazuri de virusul mortal Marburg, o boală foarte infecțioasă din aceeași familie cu virusul care provoacă Ebola. Se spune că ambii pacienți au murit recent în spitalul din regiunea Ashanti de sud.

Probele lor au revenit pozitive la începutul acestei luni și au fost acum verificate de un laborator din Senegal. Oficialii din domeniul sănătății din națiunea vest-africană spun că 98 de persoane sunt acum în carantină, fiind cazuri de contact suspectate.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care sprijină autoritățile sanitare ale țării, a lăudat intervenția rapidă a Ghanei.

„Acest lucru este bun pentru că, fără acțiuni imediate și decisive, Marburg poate scăpa cu ușurință de sub control', a spus dr. Matshidiso Moeti, directorul OMS, potrivit BBC.

Nu există încă niciun tratament pentru Marburg, dar medicii spun că consumul de apă din abundență și tratarea simptomelor specifice îmbunătățesc șansele de supraviețuire ale pacientului.

Virusul este transmis oamenilor de la liliecii de fructe și se răspândește între oameni prin transmiterea de fluide corporale. Este o boală severă, adesea fatală, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături cu sânge și hemoragii.

Aceasta este a doua oară când Marburg a fost identificat în Africa de Vest. Anul trecut a existat un caz confirmat în Guineea, dar epidemia a fost declarată încheiată în septembrie, la cinci săptămâni după ce a fost identificat cazul.

Marburg a ucis peste 200 de persoane în Angola în 2005, fiind cea mai mortală epidemie înregistrată, potrivit Organizației Mondiale de Sănătate.

Primul focar a avut loc în Germania, în 1967, când au murit șapte persoane.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri