Ce înseamnă linia neclară pe un test COVID-19?

Multe persoane care au prezentat simptome Covid-19 au apelat la teste pentru a vedea dacă au sau nu virusul. Cele mai accesibile au fost cele rapide, însă s-au confruntat cu un rezultat vag. Linia care indica prezența virusului era neclară. Ce înseamnă asta mai exact acest rezultat al unui test Covid-19?

Întreaga experiență i-a făcut pe oameni să se gândească ce înseamnă de fapt această linie și dacă o linie pozitivă mai închisă sau mai deschisă la testul COVID-19 poate spune ceva despre infecție.

Și, având în vedere că noile variante de coronavirus se răspândesc atât de repede în zilele noastre, în special varianta BA.5, care este acum dominantă, este important să știm cum să citim corect rezultatele testelor de acasă, chiar dacă sunt puțin ambigue.

Ce măsoară de fapt linia de pe un test COVID-19?

La nivelul cel mai literal, linia pozitivă de pe un test rapid la domiciliu „arată prezența proteinelor virale vizate”, a declarat pentru TODAY Omai Garner, Ph.D., profesor clinic asociat și director de microbiologie clinică la UCLA Health.

„Se caută o anumită parte a virusului care se atașează la componentele testului care sunt atașate la o culoare”, a declarat pentru TODAY Dr. Emily Volk, președinte al Colegiului Patologilor Americani, Dr. Emily Volk.

De acolo, proteinele „sunt prinse pe acea linie și arată o bandă colorată”, a declarat pentru TODAY Dr. Amy Mathers, profesor asociat de medicină și patologie și director asociat de microbiologie clinică la Facultatea de Medicină a Universității din Virginia.

Dacă apare acea linie pozitivă, este foarte probabil să existe proteine de coronavirus în nas.

O linie slabă se consideră un rezultat pozitiv?

Da, au spus experții.

„Nu este un test super-sensibil, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți o cantitate bună de virus acolo doar pentru ca testul cu antigen la domiciliu să funcționeze”, a spus Garner. Păstrând acest lucru în minte, „orice linie la începutul procesului infecțios implică faptul că cineva este foarte contagios”.

Dar asta nu înseamnă că este întotdeauna ușor de citit. „Uneori nu este chiar o linie; poate fi ca o dâră”, a spus Mathers. „Dar dacă vezi o linie acolo, este acolo”.

De asemenea, poate fi de ajutor să iei în considerare contextul a ceea ce se întâmplă în jurul tău. Dacă nivelurile de transmitere a COVID-19 sunt ridicate în zona ta, dacă știi că ai fost expus la cineva cu infecția sau dacă ai simptome vizibile, toate acestea sunt motive bune pentru a interpreta un rezultat posibil pozitiv ca fiind cu siguranță-pozitiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri