VIDEO: Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, explică ce este permis și ce nu după 15 mai

Gata! Știm clar! Din 15 mai se ridică starea de urgență și rămânem în starea de alertă. Ce înseamnă asta? Ce ne este permis și ce nu să facem după 15 mai?

Azi noapte, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a venit cu precizări clare cu referire la acest subiect. Oficialul a explicat clar care vor fi regulile de deplasare, aceasta fiind principala îngrijorare a multora dintre noi.

VIDEO: Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, explică ce este permis și ce nu după 15 mai

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,Am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Sper ca ele să vă fie de folos!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 6 mai 2020

Revenind la starea de alertă impusă începând cu data de 16 mai, așa cum a anunțat Președintele Klaus Iohannis , ea presupune următoarele:

Conform legii, “pe timpul stării de alertă se pot dispune orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră”, cu condiția că “măsurile prevăzute trebuie să fie proporţionale cu situaţiile care le-au determinat şi se aplica cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de lege”.

În funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă care a determinat declararea stării de alertă, durata sau aria acesteia se poate prelungi ori extinde sau restrânge, după caz.

În timpul stării de alertă toate măsurile sunt decise și coordonate de la nivelul unui centru național al situațiilor de urgență, așa cum s-a întâmplat și în ultimele două luni, care este alcătuit din mai mulți miniștri și experți.

Coronavirus: 3 declarații făcute de Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila care TE INTERESEAZĂ!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro