Viața tumultuoasă a cântărețului Constantin Drăghici, singurul român care a cântat pe Broadway

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Un bărbat frumos, înalt, cu ochii negri și pătrunzători, cu o voce care îți străpungea sufletul. Acesta era Constantin Drăghici, unul dintre cei mai în vogă cântăreți ai anilor ’70.

În ciuda succesului pe care l-a cunoscut ca artist, Drăghici nu a avut o viață prea liniștită. S-a născut din doi părinți simpli, un tată vatman care a stat beat câteva zile la rând după ce i s-a născut fiul, și o mamă analfabetă.

A studiat Conservatorul la Cluj, unde a fost remarcat și a fost invitat să cânte la Opera din oraș. În 1961, debutează la televiziune cu piesa „Nu ești de vină tu' de Enrico Fanciotti și devine, peste noapte, o vedetă. Din anul următor începe să câștige la mai toate festivalurile la care participă.

Alături de Teatrul Constantin Tănase străbate aproape toată Europa. Face turnee în Franța, Germania, Italia, Rusia, Polonia, Bulgaria. Înregistrează pentru case de discuri din Germania. Și tot Germania este țara unde își întâlnește marea iubire. Avea 41 de ani (în 1973) când se îndrăgostește definitiv de Olimpia, cea care avea să-i devină soție abia 10 ani mai târziu.

Prietenie transformată în dragoste

Olimpia fugise și ea din România. 'În 1973, eu eram o tânără emigrantă. El era cu cineva, eu eram căsătorită cu altcineva, aproape de divorț. Știam că o să divorțez și îmi ziceam: de ce nu am și eu noroc să am un soț ca și Costică. Eram amici, iar cu timpul eu am emigrat în America, unde după câțiva ani a venit el cu acest concert pe Broadway. Ne-am reîntâlnit ca amici. Între timp, fiecare divorțase, deci eram liberi. El mi-a spus că toamna se va întoarce la New York și ne vom căsători. Eu am râs și am spus, crezând că glumește. Tu chiar vrei sa stricăm o prietenie? S-a întors și ne-am căsătorit!', a povestit Olimpia Drăghici într-un interviu mai vechi, potrivit click.ro.

În 1971, a primit o ofertă de excepție: să cânte la Los Angeles, în Statele Unite, dar nu a fost lăsat să plece de regimul comunist. Așa că artistul și-a luat viața în propriile mâini și a decis să fugă din țară. A rămas în Germania unde a început o nouă carieră, cea de compozitor. Dar întrucât nu a cunoscut succesul, s-a reîntors la profesia lui de bază, arhitectura.

Constantin Drăghici, singurul român care a cântat pe Broadway

Își petrece o bună perioadă din viață în SUA. În 1982, în urma unui contract la Town Hall, New York, i se oferă un angajament pentru încă un an. Cântă în programe de night club, musicaluri. A fost singurul român care a cântat pe Broadway. În Los Angeles, începe o colaborare îndelungată cu Margareta Pâslaru.

În perioada 1992-1995 se stabilește în Germania, iar în 1990 se întoarce în țară și susține un recital la Festivalul Mamaia. În 2001, Constantin şi Olimpia Drăghici s-au întors definitiv în România. Artistul a încetat din viață pe 10 aprilie 2015.

Citeste si

Tristețea din spatele zâmbetului lui Puiu Călinescu. Ce viață grea a avut unul dintre cei mai mari actori români de comedie

Cum arată soția lui Tolea Ciumac. Cei doi sunt căsătoriți de 5 ani

Cum a fost cucerită Rona Hartner de cel de-al doilea soț?

Foto: capturi YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete