Vi-l mai amintiți pe Mircea Rusu, interpretul celebrei melodii “Omul bun și pomul copt”? Cum arată azi, la 63 de ani, îndrăgitul folkist

Mircea Rusu

După un succes răsunător datorat melodiilor folk, dintre care s-au remarcat 'Omul bun şi pomul copt', 'Iarba verde de acasă' şi 'Verde-nrourat', Mircea Rusu (64 de ani) a decis să dea muzica pe politică. S-a retras pe meleagurile natale, în comuna mureșeană Band (de la numele comunei și-a luat și numele de scenă, Mircea Rusu Band), unde, timp de 12 ani, a fost primar. 

 

Mircea Rusu a fost cercetat pentru abuz în serviciu

În perioada în care a fost primar, Mircea Rusu a fost cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă agravantă și continuă deoarece, în 2009, a  încheiat contracte cu persoane juridice fără respectarea procedurilor legale. Trimis în judecată în 2012, Mircea Rusu a fost condamnat, în 2015, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Tribunalul Mureş l-a achitat pe Mircea Rus de săvârşirea a 11 infracţiuni de abuz în serviciu. În acelaşi dosar, a fost achitat şi fiul său cel mare, Adrian Valeriu Rus (consilier local al Primăriei comunei Band), acuzat de săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu.

La mijlocul anilor 90, artistul atinsese un record absolut, acela de a vinde peste un milion de discuri. 'Asemenea vânzare de discuri e imposibilă. Rămân pentru totdeauna ataşat de românii care-au făcut posibil un asemenea record. Pe-atunci încă mai era un strop de normalitate pe piaţa muzicală. Ce s-a-ntâmplat între timp, e foarte simplu de-nţeles. E foarte greu sa repeţi o asemenea ispravă. Cred însă c-am reuşit cu două cântece – 'Iarba verde de acasă' şi 'Verde-nrourat', declara artistul la acea vreme, pentru Libertatea.

Fiul cel mic îi calcă pe urme

Dacă fiul cel mare a preferat să facă politică, mezinul s-a orientat spre muzică. Practic, ambii copii i-ai călcat pe urme. Florian Rus are 31 de ani și a participat la emisiunea Vocea României', de unde a fost cooptat la Casa de producție muzicală DeMoga Music, aparținând lui Marius Moga. Potrivit Libertatea.ro, Florian a făcut facultatea în Cluj-Napoca, apoi a lucrat o perioadă în America, după care s-a întors acasă și a străbătut Maramureșul cu o trupă de coveruri.

Tânărul artist a reușit să dea lovitura cu melodia Străzile din București', melodie care se aude la majoritatea posturilor de radio.

Citeste si

Ce frumoasă este fiica Narcisei Suciu. Daria are 21 de ani și seamănă mult cu mama ei

În tinerețe, Ducu Bertzi a frânt multe inimi. Ce l-a convins pe charismaticul artist să se oprească la Theodora și să se așeze la casa lui

Cât de frumoasă este soția lui Kramer din Seinfeld'!

Surse foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete