Vârful piramidei în materie de aparate de testare Covid se află la Dom Vista Medical!

Pandemia de coronavirus a marcat în mod definitoriu planetă, iar  noua tulpină Delta face ravagii pe întreg mapamondul. În cadrul  rețelei private de laboratoare medicale Dom Vista Medical,  bucureștenii pot opta între teste RT-PCR, antigen și teste pentru detectarea anticorpilor din organism, dar mai pot descoperi și o  paleta de investigații ce cuprinde sute de teste diferite de laborator (de rutină și diagnostic avansat) din specialitățile hematologice , microbiologie, imunologie, biochimie, toxicologie, asigurând o gamă completă de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Programul de lucru al Centrului Exclusiv de testare SARS-COV-2 este non stop, oferind o componentă direct proporțională cu modul de acționare a virusului atât din punct de vedere al modului de răspândire, cât  și a gravității sale.

Ca urmare a transmiterii intracomunitare a virusului Sars Cov 2 (Coronavirus) la nivel global, acesta  a suferit o serie de mutații  cu  consecințe majore în gradul de agresivitate a infecției virale. Genetic,  mutațiile au  apărut la nivelul genelor virale (gena S- ce codifică  proteinele Spike , gena M ce codifică proteinele membranare, gena N ce codifică proteinele nucleocapsidiale, gena E ce codifică anvelopa  virală). Așadar, o importanță deosebită o are detectarea mutației de  interes și nu indentificarea cu exactitate a tulpinii virale.

Detectarea cu acuratețe a celor 5 mutații ale virusului

Kitul folosit de laboratoarele Dom Vista Medical poate detecta  până  la cinci mutații apărute în genomul SARS COV 2 și folosește  tehnica de ulltima generație ARMS PCR, considerată vârful piramedei în  diagnosticarea mutatilor.

Performanțele acestui kit sunt susținute de o lungă serie de cercetări  în domeniu efectuate în peste 20 de țări. Doar prin depistarea  mutațiilor apărute la tulpinile ce afectează populația se pot estima severitatea și evoluția pandemiei.

Fondat în 2011, Dom Vista Medical, funcționează în regim de contract de furnizare servicii medicale cu Casa de Sănătate a Municipiului București  și este acreditat RENAR confrom standardului în vigoare SR EN ISO 15189, pe un număr de 27 de domenii. În plus, este dotat cu aparatură de ultimă generație, performanță, de înaltă acuratețe și precizie.

Tulpinile detectate de kitul amintit anterior sunt: tuplina Britanică, tuplina Sud-Aficana, tulpina Braziliană și Tulpina Delta.

În urma secventierilor tulpinilor recoltate din întreaga lume s-a observat o predispoziție a genei S la multiple mutații. Efectele acestor mutații sunt  catastrofale deoarece prin modificarea structurii proteice a receptorilor de adeziune la celulele pulmonare crește  virulentă virionului SARS-COV-2.

De asemenea, noile tulpini virale ce au început să fie din ce în ce mai prezente în cadrul populației testate, se pare că nu sunt recunoscute de anticorpii de tip IgG dezvoltați atât în urma  vaccinului sau în urma unei îmbolnăviri anterioare.

Kitul de la Dom Vista Medical poate detecta 5 mutații apărute la nivelul genei S: E484K, mutație prezentă la tulpinile B 1.351 și P. 1, K417N mutație  asociată cu varianta delta a virului, P681H mutație asociată cu  mai  multe tulpini printre care și V. O. C B1. 1.1.7, N501Y (acidul aspartic din poziția 501 este înlocuit de tirosina), mutație identificată la tulpile B 1. 1.1.7, B 1.351 și P. 1 și HV 69-70del  asociată cu deja binecunoscută varianta UK. Mai multe detalii reagasiti pe www.domvistamedical.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial