Vacanţă la Paris în plină toamnă!

Vacanţă la Paris în plină toamnă!

Capitala cosmopolitana a Franţei are renumele de Mecca a artei, a culturii, a modei, a gastronomiei, istoriei şi arhitecturii. Numit şi Oraşul Luminii, al îndrăgostiţilor sau Capitala Modei, Parisul nu este doar plin de atracţii emblematice, ci este şi un oraş plin de energie, în care frumuseţea şi vivacitatea se împletesc pe străzile şerpuitoare.

Atracţiile turistice pariziene sunt celebre nu doar prin arhitectura grandioasă cât şi pentru semnificaţia lor istorică. Binecunoscutul Arc de Triumf, care domină bulevardul Champs-Elysees, a fost ridicat în onoarea soldaţilor francezi. Pe lângă arhitectura impresionantă, el găzduieşte şi un muzeu de artă militară şi oferă de pe terasă o panoramă superbă a Parisului.

Notre Dame, una dintre cele mai celebre catedrale din lume, este un reper istoric.

Cu arhitectura gotică de o frumuseţe care-ţi taie răsuflarea şi un interior la fel de copleşitor, Notre Dame are o istorie colorată, care ne introduce în cultura franceză. Catedrala, care reflecta statutul Parisului, de capitală a Regatului Franţei, a fost prima construită la scară monumentală şi a servit drept model catedralelor din Amiens, Chartres sau Reims.

Parisul are, de secole, reputaţia de centru cultural internaţional.

Cel mai vizitat muzeu din lume, Musee de Louvre, atrage în fiecare an milioane de vizitatori. Aici poţi admira mii de colecţii şi unele dintre cele mai celebre lucrări ale celor mai importanţi artişti, cum ar fi Mona Lisa lui Da Vinci, Venus din Milo, tabloul Moartea Fecioarei', de Caravaggio sau înaripata Victoria din Samotrace.  Şi Musee d’Orsay este o destinaţie populară printre iubitorii de artă.

Acest muzeu, situat într-o fostă gară, are lucrări ale pictorilor francezi, inclusiv o colecţie faimoasă a impresioniştilor August Renoir şi Claude Monet.

Şi cum o călătorie la Paris fără shopping nu se poate, îţi împărtăşesc câteva secrete: în inima cartierului Saint-Germain des Prés şi în încântătorul Cartier Latin este Bulevardul Saint-Germain, pe care iubitoarele de cumpărături nu trebuie să-l rateze.

Este plin de magazine gourmet şi de fashion boutiques. Avenue Montaigne, Ave George V şi Rue Francois 1er încorporează zona numită Triunghiul de Aur, unde vei găsi magazinele celor mai celebre mărci din lume, precum Dior, Chanel, Ferragamo, Dolce e Gabbana, Prada, Gucci şi multe altele.

Mergi în continuare pe Champs Elysees şi vei găsi branduri ca Zara, Sephora şi Louis Vuitton. Bani să ai pe card, că oferta este generoasă!

Autor: Cătălina Alberti

http://www.seniorvoyage.eu/paris

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta