Vacanta aproape de casa: Misterioasa Praga

Vacanta aproape de casa: Misterioasa Praga

Praga
Stradutele pietruite din centrul istoric sunt perfecte pentru o plimbare pe jos care sa te duca pana la Palatul Regal – cel mai mare complex medieval din Europa.

Vei putea vizita aici Catedrala Sfantul Vitus (e cea mai mare si mai importanta biserica din Cehia, precum si cel mai bun exemplu de arhitectura gotica), Golden Lane sau Aleea de Aur (Zlata Ulicka – o strada micuta ce dateaza din secolul al XV-lea, cu 11 casute istorice, intr-una din ele locuind si scriitorul Franz Kafka), Palatul Lobkowicz si biserica Sfantul Gheorghe.

Praga
IN AFARA TIMPULUI

Ceasul astronomic dateaza din secolul al XV-lea si este un important punct de atractie; la fel si Podul Carol, cartierul evreiesc si cimitirul de aici, gradina zoologica sau muzeul national, si ele printre obiectivele cele mai vizitate.

Insa recomandarea mea este ca atunci cand ai terminat cu toate acestea, spre seara, sa urci intr-un tramvai care sa te plimbe dintr-un capat in altul al orasului, traversand atat zona veche, istorica, precum si cea noua, cosmopolita. Este o experienta pe care ar fi pacat s-o ratezi.

EXPERIENTE CULINARE

Bucataria ceha este bazata mai ales pe carne de porc sau de vita cu garnituri, galuste sau cartofi prajiti, iar berariile – celebrele berarii – se gasesc peste tot.

Podul Carol si statuetele impunatoare, care troneaza de o parte si de alta,
deasupra raului Vltava.

Praga, Podul Carol

Pont: Daca ai copii, vizitati si Muzeul Jucariilor. Fetitele se vor bucura cel mai mult, in preajma atator papusi Barbie.

Catalina Ioancea; foto © shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta