Urcă-te la volan fără teamă chiar dacă ești începătoare. 3 sfaturi pentru a pleca la drum liniștită

Pentru multe șoferițe urcatul la volan provoacă uneori teamă și anxietate mai ales dacă ești începătoare. Condusul este o activitate plăcută, iar odată ce ai trecut cu brio de examenul final devine chiar relaxant. Este normal să ai emoții în primele luni ca șofer, dar acest lucru nu ar trebui să te oprească din a te urca la volan. Mașina nu este dușmanul tău, ci un instrument care te duce oriunde ai nevoie, iar atunci când deții un permis de conducere devii independentă și încalci stereotipurile care spun că doar bărbații ar trebui să conducă.

3 sfaturi care să te ajute să-ți depășești toate temerile și să conduci în siguranță

1.  Mergi alături de un pasager în care ai încredere

Poți ieși la o plimbare cu mașina prin oraș împreună cu o persoană care are permis de mai multă vreme. Cineva care să te facă să te simți siguranță și care să-ți spună unde greșești fără să te critice. Este recomandat ca începătoare să asculți sfaturile cuiva mai experimentat, fie că este vorba de un părinte, soțul tău sau o prietenă. Totuși, tu ești cea care trebuie să fie vigilentă și să reacționezi rapid în caz de pericol.

2.  Asigură-te înainte de a pleca la drum că mașina este echipată cu tot ce trebuie

Autovehiculul tău trebuie să aibă în portbagaj extinctor și o trusă de prim-ajutor. Nu uita de roata de rezervă și de schimbarea cauciucurilor în funcție de anotimp. Iarna este recomandat să ai chiar lanțuri antiderapante. Și actele mașinii trebuie să fie în regulă ca să poți circula, iar aici este vorba despre asigurare și talon. Dacă nu știai până acum, îți poți face o asigurare auto de pe Asigurări Contactless unde poți calcula costul înainte să o închei. Prețul unei asigurări diferă în funcție de experiența și antecedentele fiecărui șofer.

Iar dacă ai o mașină nouă, numerele provizorii sunt valabile 90 de zile, după care va trebui să le înlocuiești cu unele permanente. Așa că ai grijă să îți iei cât mai multe informații despre înmatriculări auto și să te hotărăști la o combinație de numere care să-ți placă.

3.  Fii calmă

Calmul este cel mai de preț lucru al unui șofer, chiar dacă este începător sau cu experiență. Fii calmă atunci când ești în trafic, mergi cu viteza legală și încearcă să îți amintești tot ce ai învățat la școala de șoferi. Poate muzica te va ajuta să te relaxezi și să te concentrezi la șofat, mai ales dacă ești singură în mașină. Fii sigură pe reflexele și abilitățile tale și ai încredere în tine!

Așadar, respectând aceste sfaturi ar trebui să conduci fără grijă chiar și la orele de vârf. Chiar dacă se spune despre femei că ar fi șoferi mai nepricepuți decât bărbații, acesta este doar un mit!

Foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial