Iată câteva unelte esențiale ce nu trebuie să îți lipsească din casă sau apartament

Fiecare casă are nevoie de o trusă de scule bună. Indiferent dacă locuieșți într-un apartament nou în oraș sau într-o casă veche de un secol în suburbii, în cele din urmă va trebui să faci unele îmbunătățiri la domiciliu. Nu trebuie să fii un profesionist în bricolaj pentru a avea nevoie de o trusă de scule. Dacă nu faci un proiect în fiecare weekend, ideea de a aduna o trusă de scule poate părea inutilă. Dar având câteva unelte la îndemână vei economisi timp și stres atunci când apare ocazia. Poți construi o trusă de scule adaptată nevoilor și nivelului tău de îndemânare. Gândește-te la câteva lucruri care sunt la îndemână pentru a le avea prin casă și alege o cutie de scule mare pentru că în cele din urmă, o vei umple. 

Iată ce scule trebuie să ai în casă, indiferent de nivelul tău de îndemânare

Cutia de scule

În casă e bine să ai întotdeauna o cutie cu un număr minim de scule, pentru a putea interveni cu unealta potrivită în orice situație de urgență. Pentru cei pasionați de bricolaj, dacă este posibil, ar trebui să dispui de puțin spațiu pentru a îți organiza un mic atelier. Cutia de scule poate fi din metal sau plastic. Cele mai des întâlnite sunt cele din metal, care se deschid că un acordeon și au diferite compartimente.

Ruletă

Dacă ai încercat vreodată să calculezi cu ochiul liber dimensiunile unui spațiu și te-ai ales cu niște cifre greșite și cu mobilier care nu se potrivește în casa ta, atunci știi deja că ar trebui să ai o ruletă de măsurat. În special pentru cei care locuiesc într-o casă nouă sau într-un apartament și care vor trebui să mobileze spațiul, este important să măsoare fiecare cameră pentru a se asigura că noua mobilă se va potrivi. Ruletele sunt de diferite dimensiuni, de la 2 până la 100 m. O ruletă de 3 metri este de ajuns pentru majoritatea lucrărilor din interiorul locuinței.

Ciocan

Ciocanul este o unealtă clasică cu care poți bate, rupe sau modela suprafețe și poate fi găsit în numeroase magazine de scule, fiind recomandat să îți achiziționezi 3 tipuri diferite: 

– Ciocan de tâmplărie prevăzut cu o muchie crestată pentru scos cuie (200 – 250 g).

– Ciocan de fierar cu o parte dreapta (250-300 g). E util în lucrările de tâmplărie metalică, pentru a bate, modela, îndrepta, etc.

– Ciocan mic (100g) cu capete drepte util în lucrări mai delicate precum baterea unor cuie mici în perete sau cuișoare (ținte) în lemn.

Șurubelniță

Șurubelnițele sunt absolut esențiale pentru fiecare casă. Acestea pot fi folosite pentru a asambla, fixa și strânge o varietate de elemente din casă, inclusiv feroneria dulapurilor, întrerupătoarele de lumină și capacele de priză, mobilierul sau rafturile și multe altele. Ai nevoie de minim patru piese: două cu vârf drept, una lungă de 25 cm și alta de 12 cm (mai subțire) și de alte doua cu vârful în cruce.

Patent

E bine să ai doua tipuri: patent universal cu fălci scurte și patentul cu fălci lungi (șpiț), pentru a apuca obiecte subțiri ce se găsesc uneori în zone dificil de ajuns.

Cutter

Cutterul e o unealtă de bază, indispensabilă în numeroase situații. Este vorba de un cuțit special cu lamă foarte ascuțită și retractabilă într-un mâner solid. Lama este prevăzută cu zone de rupere prestabilite, astfel încât atunci când nu mai taie bine să poată fi îndepărtată bucata tocită. Cuțitele utilitare sunt excelente pentru a desface cutii de carton și a le mărunți, pentru a tăia materiale plastice, mocheta, fire electrice, etc.

Cheie reglabilă

Un alt element esențial din trusa de scule este o cheie reglabilă. În mod surprinzător, acest obiect poate economisi o mulțime de bani. Cheile reglabile sunt bune pentru a strânge piulițe, șuruburi și fitinguri de instalații sanitare. Nu mai este nevoie să îți suni proprietarul de fiecare dată când te confrunți cu un robinet care curge.

Lista sculelor și uneltelor de care ai nevoie în casa ta poate să fie mult mai vastă. Bricolaj.ro îți pune la dispoziție o multitudine de scule și unelte pentru că tu să-ți completezi trusa casnică de echipamente.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial