Un weekend la Frankfurt pe Main

Römerplatz, Frankfurt pe Mein

Römerplatz

De ce sa mergi. Frankfurtul atrage prin impletirea aparte dintre orasul vechi, cu cladiri maiestuoase si monumente, si orasul nou care te ameteste cu impunatorii zgarie-nori Skyline.
Cumparaturi. Locul ideal este pe Zeil, strada principala pietonala din oras, sau pe eleganta Goethestrasse, dar nu rata nici mall-urile Tessa, Karstadt si Kaufhof.

Frankfurt pe Mein

Ambarcatiune turistica pe raul Main

De vazut. Recent restauratul cartier vechi Römerberg, dar si marile muzee ale Frankfurtului: Muzeul de Istorie Naturala, unul dintre cele mai mari din Germania, Muzeul Icoanelor sau muzeul din casa unde s-a nascut Goethe.

Masa. In districtul Sachsenhausen poti gasi meniuri cu pret unic, destul de economice, iar pentru un local deosebit, cu vechi interioare germanice, poti merge la Atftorschanke: meniurile sunt accesibile, la fel si felurile traditionale, asa cum este savuroasa friptura la tava cu cidru.

Cazare. Costul cazarii pentru o mini vacanta la un hotel de 3 sau 4 stele incepe de la 229 euro, dar exista camere-economy de 14 mp si exista gratuitati pentru copii pentru camere triple.

Poti folosi „Cardul Frankfurt“, disponibil prin Dertour, care este valabil doua zile, iar la un pret de circa 13 euro include: folosirea mijloacelor de transport in comun, reduceri de pana la 50% la obiective turistice, tururi de oras si degustari in diverse restaurante, cafenele si baruri.

Laura Achim din Brasov este de parere ca: „Domul sau Catedrala Sf. Bartholomeu este impresionanta, de o inaltime ce te copleseste, aproape la fel ca Domul din Köln.”.

Adrian Caltan
Foto: dreamtime; shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta