Nu au conceput viața unul fără celălalt: au murit de COVID amândoi

Ne vom reîntoarce încet-încet la viața noastră obișnuită. Unii au început deja să o facă. Din păcate, alții nu o vor mai putea face. Niciodată. Pentru că au pierdut-o. Din dragoste, nu au conceput viața unul fără celălalt: au murit de COVID amândoi.

Bill și Mary Dartnall, din Southampton, erau împreună din 1950. În noiembrie 1956 s-au căsătorit și și-au jurat credință până când moartea îi va despărți. Și, într-adevăr, exact așa s-au întâmplat lucrurile 64 de ani mai târziu.

Mary începuse să nu se simtă bine, ceea ce la vârsta ei și la afecțiunile pe care le avea nu a fost un fapt ieșit din comun. Fiicele femeii au luat legătura cu medicul de familie în grija căruia se afla, care le-a transmis recomandările de tratament. Dar, din păcate, organismul bătrânei doamne nu răspundea la tratament și nu se înregistra vreo ameliorare. În aceste condiții, s-a pus inclusiv problema internării ei în spital și a testării pentru infecția cu coronavirus. Testare care, din nefericire, a avut un rezultat pozitiv. Doar câteva zile mai târziu, soțul ei, Bill, a suferit un accident vascular cerebral și a trebuit să fie și el internat în spital. Același în care se afla și Mary. Pentru că fusese contact pentru soție, a fost și el testat, rezultatul fiind pozitiv și în cazul lui.

Lucrurile păreau să evolueze bine pentru Mary, femeia începând să dea semne de însănătoșire în urma tratamentului pentru COVID-19. Doar că, fiind o boală parșivă, așa cum s-a întâmplat și în foarte multe alte cazuri, după câteva zile starea ei s-a înrăutățit brusc și a murit.

Fiicele cuplului, Rosemary (62 de ani) și Ann (60 de ani), au considerat că este corect ca el să fie anunțat cu privire la tristul eveniment. Însă reacția lui Bill la aflarea veștii a făcut ca tragedia să fie dublă. Devastat de pierderea soției alături de care petrecuse mai bine de 60 de ani, bărbatul a luat decizia de a o urma. „Când i s-a spus că mama a murit, a încercat să-și smulgă masca de oxigen de pe față și le-a spus medicilor că nu o mai vrea. Efectiv a refuzat să o mai poarte. Personalul medical a continuat să îl îngrijească și, cinci ore mai târziu, a murit în somn. Tata nu a vrut să trăiască fără mama. Niciunul dintre ei nu concepea viața fără celălalt', a spus Rosemary.

În Marea Britanie pacienții au dreptul să refuze un tratament și decizia le este respectată, chiar dacă se știe că acest refuz va duce la deces.

Foto: 123rf

Citeste și:

După distanțarea socială urmează nunțile on line?!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate