Un medic s-a sinucis pentru că nu a mai suportat suferința pacienților infectați cu Covid

În spitalele COVID din New York moartea circulă în ritm amețitor. Ia viețile bolnavilor fulgerător și ucide moralul medicilor care îi îngrijesc. O înlănțuire de drame care lasă omenirea mută, consternată. Zilele trecute un medic s-a sinucis pentru că nu a mai suportat suferința pacienților infectați cu Covid.

Dr. Lorna Breen avea doar 49 de ani și lucra în camera de gardă a Presbyterian Allen Hospital din Manhattan, New York. În prima linie, la modul cel mai propriu. Deși avea funcția de director medical al Departametului de urgență. Duminică, medicul s-a sinucis în casa părinților săi din Charlottesville, Virginia.

Tatăl femeii, Philip C. Breen, medic și el, a declarat jurnaliștilor de la The New York Times că fiica lui „a încercat să-și facă treaba și acest lucru a ucis-o'. Bătrânul a povestit că, la un moment dat, Lorna a contractat coronavirusul și a stat acasă o săptămână și jumătate pentru a se recupera. După care s-a întors la spital, dornică să își reia activitatea și să fie de folos. Însă colegii ei au trimis-o înapoi acasă. Au intervenit părinții ei și au luat-o acasă, în Charlottesville, pentru a se asigura că se va odihni așa cum trebuie. Dar gândul ei era tot la spital, la pacienți, fiind marcată de tot ceea ce văzuse în zilele și nopțile petrecute în spital. Le-a povestit părinților ei inclusiv durerea de a vedea pacienți care mor înainte de a fi scoși din ambulanțe și duși în camera de gardă… Tatăl doctoriței a dat asigurări că fiica lui nu suferea de nicio boală mintală care să-i justifice gestul de a-și curma viața. El a mai precizat că, în convorbirile avute cu ea în ultima perioadă, a simțit că ceva nu este în regulă cu fiica sa.

Poliția din Charlottesville, care a confirmat moartea femeii, a subliniat drama profesioniștilor din domeniul sănătății în contextul pandemic actual. Potrivit Centrelor pentru controlul si prevenirea bolilor, COVID-19 a ucis până în prezent peste 53.000 de americani. „Echipamentul de protecție personală (PPE) poate reduce probabilitatea medicilor de a fi infectați, dar nu îi poate proteja pe acești eroii – precum dr. Lorna Breen – de rănile emoționale cauzate de această boală', a spus RaShall Brackney, șeful Poliției Charlottesville.

Sursa: dailymail.co.uk

Citeste și:

Un roman izolat în Spania a participat la înmormântarea mamei lui pe .. WhatsApp: „Am plâns ca un câine'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate