Un implant dentar – numai avantaje, dacă treci peste „rușine“ și te prezinți la cabinet!

Dacă te confrunți cu problema pierderii dinților, singura soluție corectă constă în rezolvarea ei cât mai urgentă. Orice motiv ai avea pentru a amâna vizita la dentist – fie că este vorba despre rușine sau despre teama de durere – nu poate fi luat în serios, dacă ții cont de toate beneficiile pe care le oferă tratamentul cu implant dentar. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea!

Îmbunătățirea stării de sănătate

Dacă, după pierderea dinților, întârzii mult timp tratamentul cu implant dentar, simpla existență a acelui spațiu gol în gura ta poate provoca diferite probleme de sănătate. Este vorba, în primul rând, despre atrofierea osoasă și despre procesul de retracție gingivală, care afectează, deci, oasele maxilarului.

Un alt proces nedorit este migrația dinților din jurul celui pierdut, care încep să se deplaseze ușor, dintr-o încercare naturală de a compensa absența unui dinte. Dacă acest proces continuă timp îndelungat, le vor fi afectate stabilitatea și sănătatea.

Procesul de masticație decurge normal

Îmbunătățirea masticației reprezintă un alt avantaj esențial al tratamentului cu implant dentar. Lucrurile se schimbă mult în bine, comparativ atât cu situația în care nu iei nicio măsură de înlocuire a dintelui, astfel că nu poți folosi zona respectivă pentru masticație, cât și cu folosirea unei proteze dentare, când există o grijă permanentă că dispozitivul respectiv ar putea să se miște.

Cu un implant, totul revine la normal și poți să te bucuri, fără griji, de gustul mâncărurilor preferate, oricare ar fi acestea. În plus, faptul că mâncarea este mestecată corect va avea efecte benefice asupra digestiei în ansamblu. 

Aspectul impecabil

Toți pacienții care au apelat la tratamentul cu implant dentar vă vor mărturisi că acesta nu doar se simte, ci și arată la fel ca dinții naturali. Ei pot din nou să vorbească și să zâmbească cu deplină încredere în sine, ceea ce le îmbunătățește semnificativ viața socială.

Și nu doar dinții arată foarte bine, ci fața în ansamblul său. Fizionomia este îmbunătățită, deoarece oasele maxilarului sunt stabilizate, iar efectul, vizibil pentru toată lumea, este similar cu cel al unui tratament cosmetic. 

Rezistență în timp

Datorită progresului tehnologiei, materialelor de calitate utilizate, precum și iscusinței specialiștilor în implantologie, durata de viață a unui implant dentar se întinde pe mai multe decenii, performanță cu care nu se mai poate lăuda nici un alt tip de tratament.

Pentru a te bucura pe termen lung de toate aceste beneficii, nu trebuie să faci ceva special sau dificil. Este suficient să ai grijă, în mod normal, de igiena dentară, adică să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să folosești în mod corespunzător atât ața dentară, cât și apa de gură.

De asemenea, sunt bine-venite și vizitele la cabinetul stomatologic, efectuate de două ori pe an. Astfel, te vei asigura că nu există nici cea mai mică problemă și, dacă medicul constată totuși că ceva este în neregulă, poate interveni la timp cu maximă eficiență. 

Uită de rușine și de frica de durere și mergi cât mai repede la cabinetul stomatologic pentru un tratament cu implant dentar! Avantajele obținute în acest fel te vor face să te întrebi de ce ai ezitat vreodată fie și o singură secundă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial