Un cuplu de bistrițeni face sport în ciuda vârstei. La 80 de ani merg la sală

Un cuplu de bistrițeni face sport în ciuda vârstei. La 80 de ani merg la sală

Familia Moțoc, din Bistrița, surprinde datorită motivației de care dă dovadă, cei doi soți mergând la sala de fitness, acolo unde se pregătesc cu un antrenor personal.

Cei doi se motivează spunându-și că „sportul este totul, un medicament pe viață și pentru viață', iar povestea lor impresionantă a fost prezentată de mihaelaivan.ro.

Doamna Moțoc, care a predat Educația fizică și a jucat handbal, gimnastică sau a practicat atletismul, fiind aruncătoare de suliță, spune că mișcarea a făcut mereu parte din viața sa, însă, după un timp, după pensionare mai exact, atunci cânnd au intervenit problemele de sănătate, pur și simplu a abandonat acest domeniu.

Totul s-a schimbat în urmă cu doi ani atunci când Cristina Sângeorzan, care are o sală de fitness și care i-a fost elevă doameni Moțoc, i-a încurajat să vină să facă mișcare.

Astfel, cei doi au ajuns să meargă de patru ori pe săptămână la sală, lunea, marțea, joia și vinerea și spun că primele schimbări le-au resimțit la câteva săptămâni distanță după ce au început antrenamentele.

'Eu abia mergeam, eram foarte bolnavă și mă dureau toate articulațiile. Noi locuim la etajul trei și dacă înainte mă chinuiam să cobor scările, după două săptămâni de sport deja făceam acest lucru cu ușurință. Am simțit cum toată musculatura, articulațiile și circulația sângelui, parcă s-au trezit la viață. Atunci am zis că sportul este medicamentul cel mai bun', declară doamna Moțoc.

Întrebați fiind ce îi motivează să meargă în continuare la sala de fitness, cei doi susțin că sănătatea și rezultatele, dar și faptul că această activitate îi ajută nu doar fizic, ci si psihic.

'Eu am trecut de 82 de ani și nu simt că este un efort să vin la sală, din contră. Brațele s-au tonifiat, iar după o oră la sală simt că am mai multă putere și putere nu doar fizică, ci si psihică', spune domnul Moțoc.

'Pe lângă faptul că te ajută să fii sănătos fizic, te ajută și psihic', este de părere partenera sa de viață.

'Eu îi apreciez foarte tare pentru că sunt constanți, perseverenți și execută exercițiile foarte corect. Sunt un exemplu pentru cei cei de vârsta lor, dar și pentru noi', a declarat, pentru sursa citată, Dacian Corăbian, instructorul celor doi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate