Un bărbat născut fără membre a sfidat toate obstacolele când și-a crescut singur cele două fiice

S-a născut fără membre, dar nici măcar acest lucru nu l-a împiedicat să își crească familia. Acest bărbat din Paraguay a devenit exemplul perfect de credință umană și demonstrează zi de zi că nu există obstacol pe care perseverența și voința să nu-l poată depăși.

Viața lui Pablo Acuna a fost marcată încă de la naștere, când i s-a detectat faptul că membrele superioare și inferioare nu se dezvoltau complet. În consecință, Pablo a fost lăsat în grija mamei sale, care are acum peste 90 de ani, dar care continuă să aibă grijă de fiul său cu toată dragostea și dedicarea pe care numai o mamă le poate avea.

De-a lungul vieții sale, Pablo Acuna a folosit o roabă ca mijloc de transport, fiica sa spune că doarme chiar și în ea. “Practic, trăiește în roaba lui, care este ca și cum ar fi picioarele lui”, comentează fiica cea mai mică, scrie Bright Side.

În ciuda afecțiunii sale, Pablo s-a străduit să aibă o viață normală, ceea ce l-a determinat să aibă două fiice, care au devenit în scurt timp motivul său pentru a merge mai departe, indiferent de adversitățile cu care s-a confruntat.

Când fiica cea mică avea doar câteva luni, mama ei a decis să se mute, lăsându-le pe cele două fete pe care le avuseseră împreună în grija tatălui lor, Pablo. “Când aveam patru luni, mama ne-a părăsit. Acum am 26 de ani, iar sora mea mai mare are 29 de ani. Tatăl meu și bunica mea au avut grijă de noi”, spune Elida Acuna, cea mai tânără din familie.

Situația deosebită a acestei familii nu a fost niciodată o scuză pentru lipsa de afecțiune și dedicare din partea tatălui lor. Dimpotrivă, Pablo Acuna este recunoscut de fiicele sale ca un tată singur exemplar care caută partea pozitivă a lucrurilor. “Nu l-am văzut niciodată pe tatăl meu trist. Este mereu vesel și îmi dă sfaturi foarte înțelepte, chiar dacă nu a mers niciodată la școală. Este o persoană foarte inteligentă, îl admir”, spune Elida, mai scrie sursa citată anterior.

pablo-acunaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Dedicarea sa ca tată a fost ceea ce a determinat-o pe fiica sa, Elida, să renunțe la viața ei în altă țară pentru a se întoarce în Paraguay și a avea grijă de el. “Tatăl meu este lumea mea. Este prietenul meu, confidentul meu și cel mai bun tată din lume. De aceea mi-am lăsat viața în Argentina și am venit să rămân, pentru a putea avea grijă de el, deoarece bunica mea nu mai poate face acest lucru pentru că este bătrână”, a declarat fiica cea mică a lui Pablo.

A avea grijă de tatăl ei nu este o muncă ușoară, deoarece “nu se poate deplasa singur, depinde de altcineva chiar și pentru a merge la baie”, dar este un efort pe care Elida Acuna este dispusă să îl facă. Ea ar face orice pentru a îndeplini dorințele tatălui ei: “Întotdeauna încerc să îi ofer ceea ce îi place, dacă îmi este la îndemână. Sunt momente în care pot și alteori când nu pot”, a declarat Elida.

Pablo Acuna a împlinit 60 de ani, iar povestea sa a devenit cunoscută în întreaga lume.

Fără îndoială, spiritul de luptător al lui Pablo, determinarea și capacitatea de a face față adversităților sunt aspecte pe care le putem admira, la fel ca și dragostea sa pentru fiicele sale, care i-a permis să le facă să treacă peste toate obstacolele pe care viața le-a pus în calea lor.

Foto: Twitter

A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini. Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine’ fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii.
Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate